ל-א'

  • דחוף! /שכר טרום מתמחה
    א | 17/04/2008 14:57

    שלום, התקבלתי למשרת טרום התמחות ל-3/4 משרה, אך להפתעתי הציעו סכום מגוחך (!) של 3000 ברוטו (במהלך ההתמחות יעלה ל- 4000). האם זה מה שנהוג בשוק??? האם נהוג להתמקח קצת על הסכום?

    • ל-א'
      עו"ד תמר טסלר | 17/04/2008 22:19

      נהוג מאוד להתמקח על השכר. שכר הטרום מתמחה, מתמחה והעו"ד תלוי מאוד במשרד, מיקומו ותחום עיסוקו. אני מכירה עו"ד שקיבל 11 אלף כמתמחה באיזור ת"א. ולעומת זאת אני מכירה גם מתמחים שעובדים בחינם. תלוי איך תמכור את עצמך. במשרד שבו עבדתי פעם כשכירה, ובו ממש לא משלמים טוב, המתמחה קיבלה 4500 נטו (איזור חיפה). תעשה את החושבים שלך.

      • שאלה נוספת...
        א | 21/04/2008 09:14

        האם חישוב אחוז המשרה של טרום מתמחה הוא ע"פ מספר השעות של מתמחה (שזה יותר ממשרה מלאה המוגדרת ע"פ חוק...) או 3/4 מתוך 186 שעות חודשיות ע"פ חוק? כי מה שהציעו לי זה שכר ל- 3/4 משרה ע"פ הגדרתם, אבל מה שאני יכולה לתת (וממה שהבנתי מהם זה גם מה שהם מצפים ממני..) זה 170 שעות שזה כבר 92 אחוז משרה.... מצד אחד אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק ואז שיקחו מישהו אחר כי ברור לי שאני לא היחידה שמחפשת טרום התמחות, ומצד שני: האם לעבוד בכל מחיר?! כי זה יוצא פחות ממינימום לשעה!

        • לעבוד בכל מחיר? אההה... לא!
          עו"ד תמר טסלר | 23/04/2008 01:01

          כל המספרים האלה בילבלו אותי, 92% שלושת רבעי.... בוא נעזוב שניה את המספרים ואגיד לך מהניסיון שלי. אני היום אומרת חד משמעית, משרד עורכי דין שלא רוצה לשלם כראוי לאדם העובד אצלו, ולא שכר ראוי זה לא מינימום (מלצרים מקבלים יותר), אלא שכר ראוי לאדם שהוא אוטוטו עו"ד- אין טעם לעבוד אצלו! חד וחלק. משרד כזה הוא בד"כ משרד שלא משקיע בעורכי דין ומתמתחים 0ובוודאי שגם לא בטרום מתמחים), ואין מה ללמוד שם. אם את/ה לא תחשוב שאת/ה ראוי- אף אחד לא יחשוב ככה. גם אח"כ זה יחלחל לעבודת העריכת דין. מה שיש לך לתת עולה כסף- והרבה. מי שלא מוכן לשלם אין טעם לרדת לזנות בשבילו- בסופו של דבר שום דבר טוב לא יצא מזה. אבל זאת רק דעתי!!! מהניסיון שלי.

          • לא נהוג לשלם למתמחה מינימום?
            א | 29/04/2008 13:46

            אני יודעת על משרדים גדולים שמשלמים יותר, אבל בבינונייים - קטנים משלמים מינימום, לא?