מה החידוש?

  • כתבה ב"סניגור"
    עו"ד תמר טסלר | 15/04/2008 21:43

    הסניגור - חוברת 132 סדר דין פלילי --> הליכים טרום משפט סדר דין פלילי - תיעוד חזותי של עדות מוקדמת השופטת: א' קנטור למדינה: עו"ד שגית חדש למשיב: עו"ד תמר טסלר דיון בבקשה של המדינה לגבות עדות מוקדמת כנגד הנאשם משני שוהים בלתי חוקיים האמורים להשתחרר עוד באותו היום לאחר ריצוי עונשם. בעת הדין הסתבר לסניגורית, כי לא הוכנו האמצעים הדרושים לגביית תיעוד חזותי של העדות, ולטענתה סעיף 120א(א)(1) לחסד"פ קובע מפורשות חובה לתעד עדות מוקדמת בתיעוד חזותי. נטען, כי אמנם על פי סעיף 118 לחסד"פ עדות מוקדמת תתועד רק מקום שהנאשם אינו נוכח בעת גביית העדות, ובמקרה דנן הנאשם נוכח בדיון, אך סעיף 120א(א)(1), מטרתו לקבוע את הכלל של תיעוד חזותי של עדות מוקדמת, ללא קשר לסעיף 118 לחסד"פ. הסייג לכלל זה הוא סעיף 120א(א)(2) הקובע, למעשה, כי במידה ונקבע המותב לדיון בתיק העיקרי, ניתן לוותר על התיעוד החזותי, היות שאז יש בכוחו להתרשם ממהימנותו באופן ישיר. במקרה דנן, המותב הדן בבקשה אינו המותב שנקבע לדון בתיק העיקרי, ועל כן, בית המשפט מקבל את הטענות והעדות המוקדמת תועדה בתיעוד חזותי. ב"ש (שלום – קריות) 259/08 מ"י נ' טיבי; ניתן ב- 20.2.08

    • מה החידוש?
      רונן.ש | 16/04/2008 22:41

      לא הבנתי

      • שכתוב בשם המשיב: עו"ד תמר טסלר. כאילו דא?! :)))
        תמר | 16/04/2008 23:59

        החידוש הוא בחובת תיעוד חזותי. לרבים וטובים מהסניגורים לא ידוע שיש חובה על ביהמ"ש לתעד עדות מוקדמת. בתי המשפט מראש לא מכינים אמצעי תיעוד, והתביעה אפילו לא חושבת על העניין- ואף לאחר מכן מתנגדת. כשתצטרך לעמוד מול שופט ותובע ולהוכיח להם למה ההבנה שלך של החוק יותר נכונה משלהם ותצליח גם, תאמין לי שאתה תבין איפה החידוש.

        • מה זה כאילו דא?
          רונן.ש | 17/04/2008 10:56

          ?

          • הסבר מפורט!
            תמר | 17/04/2008 22:15

            רונן היקר, המושג "כאילו דא" מתייחס לצורת ביטוי צינית המבטאת התפעלות כאשר מישהו לא מבין דבר בסיסי. עד כמה שידוע היום, המושג לקוח בחלקו מהתרבות האמריקאית, והשימוש בו נעשה בעיקר ע"י צעירים צפוניים. איך עכשיו? :)))

            • כאילו דא?
              רונן.ש | 17/04/2008 22:53

              (איך הייתי?) (השתמשתי במקום הנכון) (אני צפונבון?) (אני אמריקאי?) יש לך ניחוש אחד. מה אני. (חוץ מזה שאולי יש לי חור בהשכלה ולא ידעתי מה זה כאילו דא. כנראה גילי המאוחר... כנראה). ליל מנוחה

              • רונן, רונן
                עו"ד תמר טסלר | 18/04/2008 00:41

                היית נהדר. השתמשת בול במקום, אתה בהחלט יכול לקורא לעצמך בגאווה אמריקאי צפונבון לא אוכל לעולם לנחש מי אתה ומאיפה, כי אתה פשוט לא כמו שום דבר שאי פעם הכרתי :)) ואם אתה יודע להתמש באינטרנט, אתה בטוח לא זקן!!! * האמור במשפט האחרון לא בא לפגוע בכל אותם רבים וטובים שאינם יודעים להשתמש באינטרנט והינם עד גיל 80. אבל זה בהחלט אמור לעלות לכם גבה ! חג שמח.