תגובה לחוק הנפצים

  • חוק יבוא הנפצים
    עו"ד יצחק גאגולה | 05/03/2008 16:28

    חוק יבוא הנפצים (של ח"כ גפני), אושר בכנסת בקריאה טרומית. החוק מציע עונשים כבדים על מיבאי הנפצים. כידוע, מידי שנה נפצעים עשרות רבות מנפצים מסיבות שונות, - בעיקר בתקופה זאת שלפני חג הפורים ובמהלכה. מה דעתכם המשפטית בנושא. האם יש לכם הערות או הארות (בא') לעניין, שכן, זה מתנגש עם חוק יסוד חופש העיסוק ... או שמא ישנם מקרים שהם בגדר יוצאי דופן - עקב הסכנה המסתתרת מאחוריה - כמו במקרה דנן, לכאורה. אשמח לקבל דעות מנומקות מהחברים/ות ברשת.

    • תגובה לחוק הנפצים
      עו"ד אריק גינזבורג | 07/03/2008 19:37

      אני מבקש להפנות את חברי ח"כ לשעבר מר יצחק גאגולה, לפסקת ההגבלה בחוק יסוד חופש העיסוק, שכן ניתן לחוקק חוק הפוגע בחוק יסוד בתנאי שהוא עומד בפיסקת ההגבלה.לעניין פסקת ההגבלה נקבעו בפסיקה שלושה מבחנים, ולפיהם יפול ויקום דבר.

      • הערתך מחדדת את שאלתי
        עו"ד יצחק גאגולה | 09/03/2008 04:32

        תודה לידידי המלומד על הערתו, אך זאת בדיוק השאלה שהצבתי ולזה כיוונתי. האם הצעת החוק שעברה בקריאה טרומית עומדת במבחן פסקת ההגבלה (סעיף 4 ) שבחוק היסוד, או לא? האם החוק עומד באחד מן הקריטריונים הבאים: "...בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש..."?