לצערי הבעייה מוכרת

  • תשלום על שרות שאני לא מקבל
    מאיר | 03/02/2008 12:58

    ברשותי תשעה מכשירים של חברה סלולרית, עקב הסתבכות כלכלית ניתקתי את המכשירים, והם מונחים מפורקים במגירה. חברת הסלולר ממשיכה לגבות ממני מעל אלף ש"ח כל חודש עבור זמן אוויר בטענה שהתחייבתי לחבילת זמן אוויר. שאלתי האם לאחר שהבעתי את רצוני להתנתק משירותי החברה האם יש תוקף חוקי עדיין לגבות ממני את התשלום עבור הזמן אוויר כשאני לא נהנה משירות זה. רק אוסיף שבנוסף אני משלם כ - 1200 ש"ח גם עבור המכשירים. איך יוצאים מדבר כזה?

    • לצערי הבעייה מוכרת
      עו"ד יצחק גאגולה | 03/02/2008 15:10

      לשאלתך יקירי, הבעייה מוכרת. סובלים ממנה רבים מטובי הארץ הזאת. העוקץ בענין זה היא ההתחייבות של הלקוח (ובמקרה זה שלך) מראש לתנאים המוכתבים על ידי חברות הסלולר גם במידה ואינך משתמש במכשיר. עובדה היא, שעד כה אזרחי המדינה התחייבו לחברות הסלולר על המכשיר למשך 3 שנים (36 חודשים) תמימות. (אגב, השר אריאל אטיאס מנסה בכל כוחו לשנות את הגזירה הזאת לפחות לשניה וחצי - כמפורסם בתקשורת ובמדורים הכלכליים בעיתונות ....). כך, שאם התחייבת לזמני אוויר מראש, מבחינה משפטית ישנה בעייה. ואין זה משנה מהי מצבם הפיזי של המכשירים. ההתחייבות הינה אישית - שלך! בתקווה שתעבור את הגל הזה טוב ככל האפשר.

    • אתה יודע כמה כמוך יש? :-)  לת
      דיקלה | 13/02/2008 10:21

    • עצתי אלייך
      דיקלה | 13/02/2008 10:24

      הרבה כאמור, אין מה לעשות, כי התחייבת.. מה שהייתי מנסה לעשות במקרה שלך זה לפנות לחברה מתחרה, ואם אתה מנוי עסקי שישתלם להם לשמר אותך-הם פעמים רבות מוכנים לשאת בנטל שלך מול חברת הסלולר האחרת. בד"כ מחזירים לך כסף בזיכויים וכדו'. שווה לבדוק. עדיף על מצבך כרגע שאתה פשוט זורק כסף.. בהצלחה