ידוע שהלוביסטים יוצרים לא מעט מהומות ואחראים להרבה ממה שמתרחש בוועדות וכדו', ולכן זה רעיון בהחלט ראו

  • הצעת חוק - פעילות הלוביסטים בכנסת
    עו"ד יצחק גאגולה | 17/12/2007 16:57

    אני מעלה בזאת כנושא את הצעת החוק של חברי הכנסת יחימוביץ' וסער בנוגע להסדרת פעילותם של הלוביסטים בכנסת. החדשות האחרונות בנושא אומרות כפי שמתפרסם בעיתון "גלובס" (16.12.07) כי "ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום פה אחד את הצעת חוק המסדירה את פעילותם של לוביסטים בכנסת, שיזמו חברי הכנסת שלי יחימוביץ' (עבודה) וגדעון סער (ליכוד). על פי הצעת החוק, יוכלו הלוביסטים לפעול רק אם קיבלו היתר לכך מיו"ר הכנסת, ולאחר שמלאו טפסים ובהם רשימת הגופים שהם מייצגים. אם חל שינוי ברשימה יחויבו להודיע על כך ליו"ר הכנסת, כך שכל הפרטים יפורסמו באתר הכנסת". זאת ועוד: " בנוסף, הלוביסטים יידרשו לשאת על גופם תג זיהוי שיונפק על ידי הכנסת ובו יצויין כי הם לוביסטים, שמם, וחברת הלובי שמטעמה הם פועלים. בנוסף קובעת הצעת החוק כי על הלוביסטים ייאסר להטעות חברי כנסת, ליצור מצג מטעה באשר לטובת הציבור או לרעתו, ולהעניק לחברי הכנסת טובות הנאה. לטובת הנאה יחשבו גם תשלום בעד ארוחות, וגם הבטחה לתמוך ולסייע ביוזמה אחרת של חבר הכנסת. עוד יאסר על הלוביסטים לפעול לכך שחברי הכנסת אשר אינם נוכחים בדיון יכנסו לישיבה כדי להצביע באופן שתואם את האינטרסים של שולחיהם. הצעת החוק אינה מונעת את עבודתם של הלוביסטים בכנסת, אלא מסדירה אותה ומייצרת שקיפות". לדעתי, (ואומר אני את דבריי רק על קצה המזלג – כי הנושא הוא רחב ויש לי הרבה מה לומר) כמי שחווה על בשרו את מכבש הלחצים מצד הלוביסטים למיניהם (ויש לי כבוד גדול לכל אחד/ת מהם), טוב עשו חבריי חברי הכנסת שהציעו את הצעתם, ובמחשבה שנייה הייתי אף מחמיר בכמה צעדים בנושא ייתר ממה שהם עשו בהצעתם. אשמח לשמוע את דעתם של חבריי עורכי/ות הדין בנושא. לאחריה אביע את דעתי ביתר שאת .

    • ידוע שהלוביסטים יוצרים לא מעט מהומות ואחראים להרבה ממה שמתרחש בוועדות וכדו', ולכן זה רעיון בהחלט ראו  לת
      אלדד | 17/12/2007 20:42

      • אם את דעתי בנימוס ובתמציתיות
        עו"ד אדי סוברי | 17/12/2007 21:08

        יכול להיות שראוי אף שבחלק מהמקרים נוכחותם תאסר לחלוטין, כדי למנוע מצב שבו עצם הנוכחות שלהם תגרום לאי נוחות שתפגע בחופש הבחירה של ח"כ כזה או אחר. מכאן בוודאי ברור עמדתי בנוגע להצעה.

    • צדק צריך גם להיראות ולא רק להיעשות
      טלי קסלר, עו"ד | 17/12/2007 23:07

      כולנו חשים בשנים האחרונות שנוצר חיבור בלתי נסבל בין הון לשלטון, ושהאינטרסים האישיים והצרים גברו ודרסו כל חלקה טובה. הצעת החוק הזו מתחברת ל"נראות" של הדברים כלפי חוץ. האינטרסים השונים הם לגיטימיים, וזה בסדר שהם יגיעו למסדרונות הכנסת, אולם ראוי שהדברים יהיו שקופים לעיני כל, ע"מ שיהיה ברור מי עומד מאחורי הקלעים. בעיניי הצעת החוק מבורכת.