הפריה מלאכותית בזמן הנישואין

  • הפריה מלאכותית
    עינב | 22/04/2013 08:00

    שלום רב, אני בת 30 ,אני נמצאת בתהליך גירושין אשר בעלי פתח.בעלי מעריף קשיים ו"מורח את הזמן" מה שמונע ממני להתקדם בחיים , להכיר גבר אחר ולהקים משפחה.אני יודעת שבזמן התהליך אסור לי לצאת עם גבר אחר אך השאלה שלי היא האם אני יכולה לבצע הפריה מלאכותית? (הדבר שאני הכי משתוקקת אליו בחיי זה ילדים) הרי שזה לא כרוך בקיום יחסי מין עם גבר אחר.אודה לתשובתכם המהירה.

    • הפריה מלאכותית בזמן הנישואין
      טו"ר יצחק עמרני | 23/04/2013 01:54

      הפריה מלאכותית כל עוד את נשואה, אסורה. והילד שיוולד מהפריה כזו הרי הוא ממזר. את צריכה פשוט לפעול לקבל את הגט כמה שיותר מה ויש דרכים לכך.

      • הוולד כשר - סתירה בתשובות
        מיכל | 24/04/2013 22:06

        עם כל הכבוד, גם תשובתך לעינב וגם לי (שאלה אחת למטה) סותרות את הציטוט המובא להלן: "... הוכחה נוספת להיתר: סמ"ק בשם רבינו פרץ (מובא בב"ש אבן העזר סימן א ס"ק י) וז"ל: "אשה מוזהרת שאל תשכב על סדין ששכב עליו איש אחר, פן תתעבר משכבת זרע של אחר, גזירה שמא ישא אחותו מאביו". אגרות משה (אבן העזר חלק א סימן עא) מוכיח מכאן שאפילו אשת איש שהתעברה מזרע שאינו מבעלה הוולד כשר, שכן הסמ"ק לא חשש לממזרות רק לאיסור אח נושא את אחותו, וצריך לומר שהוא סובר שרק ביאת איסור גורמת לממזרות, ולא הזרעה מלאכותית מגבר זר. " תיק מספר: - מיום 29/11/2012 . אשמח אם תסביר הסתירות. תודה.902150-1

        • אין כל סתירה
          טו"ר יצחק עמרני | 24/04/2013 23:26

          בהזרעה מלאכותית למעשה לא ידוע ממי הזרע, (מכיון שהוא נלקח מבנק-זרע) ואכן ישנה מחלוקת האם הוולד ממזר ודאי, או ספק ממזר (שתוקי). ולמעשה גם לשיטות שאין הוולד ממזר ודאי, יהא דינו כשתוקי, כיון שהוא מכיר את אמו ואינו מכיר את אביו, ושתוקי אסור מדרבנן. תשובת האגרות משה - רבה של אמריקה, מתייחסת להזרעה מלאכותית בחו"ל ולכן הוא סבור שיש לתלות ולהניח שהזרע שייך לגוי, כיון שרוב התושבים שם הם גויים, ולכן הוולד כשר, ויש שכתבו שגם במקום שרוב האוכלוסייה היא נוכרית, אין הולכים אחר הרוב במקרה זה, שהרי כל הגזירה היא מטעם מיעוט, שמא ישא אח את אחותו מאביו, ולכן אוסרים הוולד גם כשלא ידוע ממי הזרע. בכל מקרה, בארץ ישראל, שרוב האוכלוסייה הם יהודים, אין להתיר לקיחת זרע מבנק-זרע, היות והרוב יהודיים ואז הוולד ממזר או שתוקי כאמור לעיל.