התניה כנגד החוק ולרעת הלקוח

  • כשמוזכר חוק מדינה בחוזה מכר ומתנים עליו
    אלי | 21/02/2013 08:50

    בס"ד שלום רב, לדוגמא: מוזכר בחוזה שהקבלן אחראי על תיקונים על פי חוק מכר דירות. הקבלן מתנה מספר התניות (לטובתו כמובן) כנגד החוק. שאלתי: מאחר ונכתב בחוק מכר דירות שכל התנייה בחוזה שלא טובת הקונה בטלה. האם גם כאן בבית דין צדק של ממונות ניתן לטעון שהחוק גובר על ההתנייה ? תודה רבה על העזרה.

    • התניה כנגד החוק ולרעת הלקוח
      טו"ר יצחק עמרני | 26/02/2013 02:17

      ראשית אתה נוגע כאן בנושא סבוך מאוד שלא ניתן להשיב עליו כאן בפורום בכל אופן יש לבחון כל התניה לגופה אם היא התניה גופת או נקודתית, האם זה כגד חוק מרשה או כנגד חוק כוגנטי וכו'.