כתובה כשטר חוב

  • כתובה
    rima | 27/11/2012 16:20

    האם ניתן לדרוש כתובה לאחר 20שנה ?מעולם לא ויתרתי ואין התייחסות בהסכם גירושין לכתובה עדין מתנהל משא ומתן לגבי חלוקת רכוש בהתאם להסכם גירושין .

    • כתובה כשטר חוב
      טו"ר יצחק עמרני | 28/11/2012 01:10

      כל עוד שהכתובה לא נפרעה ניתן לתבוע אותה ככל חוב. ביחוד שחלוקת הרכוש עדיין מתנהל. אולם יש קשר הדוק בין חלוקת הרכוש לתשלומי הכתובה. יתרה מכך, גם אם הכתובה היא מכסף ישן יהיה ניתן לגבותה במצב כזה. מכיון שהחוב הוא על העבר.

    • כתובה
      rima | 28/11/2012 10:28

      מה המשמעות של כתובה כשטר חוב .?

      • המשמעות
        טו"ר יצחק עמרני | 01/12/2012 21:15

        המשמעות לכתובה כשטר החוב היא אין משמעות לזמן שעבר כי חוב הוא חוב. אולם, ישנם טענות מסוימות כלפי חוש שלא נתבע למשל התישנות או אם עבר שמיטת כספים וכו' שאז החוב פוקע בתנאים מסויימים.