הצהרת אבהות בבית הדין הרבני

  • אבהות
    ניקול | 21/11/2012 12:27

    במשך 12 שנים חייתי עם בן זוגי ללא נישואים ונולדו לנו שניי בנים בלידה של הבן הבכור היה בנינו סיכסוך ולאחר הלידה חזרתי לבית הוריי בן זוגי אז אמר שעד שאני לא חוזרת לגור אצלו הוא לא רושם את הילד על שמו, וככה עבר הזמן בלי לרשום את הילד לאחר שנה חזרנו לחיות ביחד וכשהלכנו למשרד הפנים לרשום את הילד אמרו לנו שאם עבר שנה מהלידה צריך אושור מבית המשפט עזבנו את הנושא הזה לבנתיים ולאחר שנה וחצי נולד לנו עוד בן, הפעם אמרתי לבן זוגי שאם הוא לא רשם את הילד הראשון אז גם את זה אני לא נותנת לו לרשום על שמו (עשיתי טעות אבל באותו הזמן זה ניראה לי נכון) היום שאנחנו רוצים לרשום את הילדים בתעודת הזהות שלו שיהיה להם אבא רישמי אנחנו חייבים להגיש בקשה לבית המשפט ובית המשפט מבקש בדיקת רקמות אין לנו אפשרות לעשות את הבדיקה הזאת גם מבחינה כספית (למרות שאני מקבלת את החלק שלי מהמדינה בכל זאת צריך עוד ארבע אלף שקל בישביל החלק שלו והוא לא מוכן לשלם את זה בתענה שאין לו את הסכום הזה) נוסף לזה אני לא רוצה שהילדים ידעו מהתהליך הזה בכדיי לא לתסבך אותם, גם ככה יש להם בעיות רגשיות והם מטופלים אני לא רוצה להוסיף להם עכשיו אמר לי משהו שאם אנחנו פונים לבית הדין הרבני אין צורך בבדיקת רקמות זה נכון? ואם כן איך אנחנו פונים, איך מגישים בקשה?

    • הצהרת אבהות בבית הדין הרבני
      טו"ר יצחק עמרני | 24/11/2012 19:09

      ניקול שלום, בבית הדין הרבני הראיות הינם אחרות ולכן למשל ל"הודאת בעל דין" קרי- הודאתו של האב כי הוא האב יש לכך משקל מכריע. ניתן להגיש בקשה לבית הדין הרבני לברור העניין במסגרת השאלה אם הילד ממזר או לא. אכן בית הדיו הרבני פחות מפנה את הצדדים לבדיקת אבהות אבל הוא יכול לבקש ראיות אחרות.

      • תודה רבה ...אבל...
        ניקול | 24/11/2012 23:38

        אין מצב שהילד ממזר מכיוון שאני רווקהנוסף לזה יש תמונות מכל שנות חיי הילדים וכל המכרים כולל משפחה יודעים שהאבא הוא האבאאז אני צריכה להגיע לבית הדין הרבני ולהגיש בקשה?או שאנחנו צריכים להגיע ביחד, עם ראיות והכל?

        • הכניסה לשערי בית הדין
          טו"ר יצחק עמרני | 25/11/2012 00:38

          את צריכה להבין שבעיקרון בסמכותו של בית המשפט לענייני משפחה לדון בנושא האבהות. אלא שאת מנסה "לעקוף" את סמכותו של ביהמ"ש ולהגיע לביה"ד.. ביה"ד לא ידון בנושא שלך אם אין לו איזה שהוא קשר לנושא. כגון התרת נישואין, ממזרות, או תביעת מזונות ילדים במקרה של גירושין. היות ואת רווקה אז אין לביה"ד הרבני סמכות לדון מכח תביעת גירושין. וכעת הדלת שנותרה פתוחה היא "כשרותם" של הילדים ולכן הפנתי אותך לתביעת ממזרות. אכן, ממזרות "קלאסית" לא שייכת כאן, אבל ישנם פסולים אחרים כגון האיסור להינשא לכהן וכו'שהם שייכים גם ברווקה וביה"ד ידרש לדון בהם. כמובן שצריך לבנות את המסכת הראייתית בצורה ברורה בכדי שלא יפסלו בסופו של יום את הילדים מלהינשא לכהן וכו'.

          • סליחה אבל...
            ניקול | 25/11/2012 00:51

            אוקיי הבנתי שהפנייה צריכה להיות תביעת ממזרות אבל איך אני עושה את זה?אני צריכה עו"ד או שאני יכולה לעשות את זה לבד?

            • הצהרת אבהות
              עו"ד | 25/11/2012 02:34

              את מסבכת את העניינים מאד, עדיף שתנסי להשיג 4,000 ש"ח שהוא לא סכום בלתי ניתן להשגה, ותעשי את הדברים כפי שצריך. מדובר בעתידם של ילדיך. זה מאד חשוב. תתני לזה עדיפות ראשונה על פני כל דבר אחר.