תשובה

  • מניעת יחסי אישות= אישה מורדת?
    שלום | 10/08/2012 11:43

    האם אישה שמצהירה בתצהיר שלה שאנו ישנים בחדרים נפרדים מזה 4 שנים ויחסי האישות הלכו ונתמעטו עם השנים יש בכך להוכיח שהיא אישה מורדת? בפועל הפסיקה ללכת למקווה מס' רב של חודשים קודם. מנעה מהילד הקטן ללמוד בביה"ס דתי (אפילו לא חרדי) ליד הבית ובמקום העדיפה לשלוח אותו לביה"ס מרוחק לא דתי (הסיבה בגלל חבר אחד או שניים מהגן). ממררת את חיי בעינני כשרות- ערבוב מזונות מהדרין ולא מהדרין. שיחקה עימי מס' פעמים בנשוא הליכתה למקווה- פעם אפילו באמצע יחסי אישות לפתע אמרה שצחקה עליי ולא הלכה למקווה. דרישה ליחסים מיניים לא שגרתיים בכח- ובאם לא מניעת יחסים בכלל. לציין שאני חוזר בתשובה כבר 6 שנים והיא לא! שומר נגיעה וכל המשתמע מדין זה.- זרם חסידי. הגישה תלונת שווא- כרגע נמצא בהליך משפטי להוכחת חפותי. נעצרתי ל3 שבועות ואח"כ למעצר בית ממושך. האם בהגשת בקשה לגירשין- אני יכול להפסיד משהו לאור הדברים לעיל? היא הגישה כל המסמכים לבית משפט צו הרחקה, איזון המשאבים, פירוק שיתוף, ומזונות ילדים למעט מזונות אישיים. האם יכולה למנוע ממני קבלת הגט בטענה של בקשת שלום בית? לאחר שכל מעשיה מראים על הליך לכיוון גירושין? למענכם אודה שלום.

    • תשובה
      ש | 10/08/2012 12:23

      זכותו של כל אדם לדרוש את סיום הנישואין ואין בתי המשפט ובתי הדין מוסמכים להיכנס לשיקולים האישיים של האדם.בתי הדין הרבניים מעניקים משקל רב לדרישה של אחד או אחת מבני הזוג להביא לתהליך של שלום בית. זו מדיניות מבורכת שנועדה למנוע הליכי גירושין על רקע סכסוכים זמניים. עם זאת, הליכים של שלום בית מתאימים במקום שמי שדורש אותו דורש זאת בתום לב ויש תוחלת לבקשה, או לפחות סיכוי סביר. אם הבקשה מוגשת ממניעים כלכליים או מחוסר תום לב - דינה להידחות.העובדה שחל ריחוק בניכם כבני זוג עם השנים אינה לכשעצמה סיבה לדחות על הסף בקשה לשלום בית ואולם אם היוזמה הייתה של הצד המתנגד כעת לגירושין ואם אין כנות בבקשה לשלום בית - אזי, שוב, דין הבקשה להידחות.מוטב להיעזר בעורך דין או אדם מנוסה וחכם אחר, מפני שאם אמשיך לייעץ לך איך מתגברים על מכשולים שונים עלול להיות בכך פגם אתי קשה. בהצלחה.

    • עילות גירושין
      טו"ר יצחק עמרני | 10/08/2012 12:26

      מניעת יחסי אישות ללא כל סיבה היא אכן עילת גירושין, אולם השאלה היא האם קדם לכך עילה כל שהיא מצידו של האשה. בנוסף לכך, עליך לדעת שישנם פעמים שגם ללא עילות גירושין בית הדין פוסק כי על הצדדים להתגרש מסיבות שונות אך אינו יכול לחייבו לכך נפק"מ לחיוב כתובה. מומלץ לקחת ייעוץ מקצועי. שבת שלום

      • מהי עילה מצד האישה?
        שלום | 13/08/2012 17:15

        כתבת לי "האם קדם לכך עילה כל שהיא מצידו של האשה.- " אפשר דוגמאות? באם האישה תספר שהעלבתי אותה - זאת עילה למנוע יחסי אישות? האם זה שאני נוחר זאת עילה למניעת יחסי אישות?