פסילת דיין לעדות

  • שופט בית דין רבני
    עו"ד צעיר | 30/05/2012 22:34

    מה העילות לפסול שופט/דיין בבית דין רבני, האם זה כמו בבית משפט שלום?!

    • פסילת דיין לעדות
      טו"ר יצחק עמרני | 17/06/2012 17:31

      העילות לפסילת דיין די דומות, דיין יכול לפסול את עצמו מלדון במקרה של קירבה דעה קדומה או נגיעה בדבר. בכדי לבקש לפסול דיין מלדון, צריכות להיות מהותיות, כגון הדיין נוגע בדבר, קרוב, משוחד וכדומה. בכל מקרה גם אם קבלת החלטה שהדיין לא מנע את עצמו מלישב בדין אתה יכול לערער על ההחלטה לבית הדין הרבני הגדול. עיין בתקנות הדיינים. ובשולחן ערוך חושן משפט הלכות דיינים. (בסימנים הראשונים)