סרוב לדון בערעור

  • ערעור במשפט העברי
    שגיא | 18/01/2012 18:55

    שלום,אשמח לדעת מהי עמדת המשפט העברי בנוגע לסוגיה: האם בית דין ראשי לסרב לדון בתיק כערעור ? בראייה ישראלית: האם בית המשפט המחוזי יכול לסרב לדון בתיק שהגיע מבית הדין הרבני שהגיע כערעור על פי המשפט העברי?מהי עמדת המשפט העברי לגבי הסוגיה האם מותר או אסור להרכב לדון בתיק שכבר דנו בו ופסקו?ואחרון חביב, האם בית משפט יכול לבקר חלק מפסק הדין אך להחליט להחזיר את הדיון בתיק לבית הדין המקורי בו התנהל ההליך?בתודה,שגיא.

    • סרוב לדון בערעור
      טו"ר יצחק עמרני | 19/01/2012 20:21

      א. אין מושג של ערעור במשפט העברי! ולכן ודאי שדיין יכול לסרב לדון בערעור. (ע"פ חוק המדינה ביה"ד הגדול לערעורים כן מחוייב לדון! ) ב. דין שנפסק דינו, לא דנים בו שוב, אלא במקרה של טעות בדין או טעות בדבר הלכה. ג. לבית משפט שלום/מחוזי, אין כלל סמכות להתערב בפסק של בי"ד. לבג"ץ יש סמכות להתערב בשני מקרים, א. אם ביה"ד חרג מסמכותו. ב. ביה"ד פסק פסק דין שנוגד חוקה.