שינוי הרכב בבית הדין

  • הרכב שופטים
    דוד | 17/01/2012 19:02

    האם אדם יכול בהגשת ערעור לבית דין לדרוש לשינוי הרכב השופטים ששפט אותו כבר?

    • שינוי הרכב בבית הדין
      טו"ר יצחק עמרני | 17/01/2012 21:20

      סתם כך, לא ניתן לבקש שינוי הרכב. צריך עילה בשביל כך, למשל דיין נוגע בדבר, קרוב וכדו'.

      • הרכב השופטים
        דוד | 17/01/2012 21:24

        אם כן, מהו המקור הסמכותי הדן בשינויי ההרכב ומהן העילות המרכזיות לכך?? תודה רבה

        • פסלות דיין מלישב בדין
          טו"ר יצחק עמרני | 20/01/2012 01:41

          אותו הרכב שדן בתביעה מחליט האם לפסול את עצמו מלישב בדין. העילות צריכות להיות מהותיות, כגון הדיין נוגע בדבר, קרוב, משוחד וכדומה. בכל מקרה גם אם קבלת החלטה שהדיין לא מנע את עצמו מלישב בדין אתה יכול לערער על ההחלטה.