רק בבוררויות ע"פ דין תורה

  • שאלה
    שואלת | 26/05/2010 12:56

    לכבוד צוות האתר שלום רב, ברצוני לברר ולשאול מס' דברים: א. האם ישנם מקומות עבודה בארץ (בפרט בדרום הארץ) שעו"ד/משפטנים יכולים לעבוד בהם ובהם נמנעים מריבית (הן מלקבל והן מלשלם , לתבוע וכו'... באופן כללי). ואם כן היכן ואילו הם ? (אם ניתן לציינם).? ב. האם ישנם מקומות עבודה בארץ שבהם ניתן לעבוד כעו"ד/משפטן ו/או בתחום המשפטי, אך לפי ו/או ברוח התורה הק' וההלכה (כולל גם "לפנים משורת הדין"), וזאת חוץ מדיני משפחה? (הכוונה למקומות שעוסקים בתחומים שונים כגון: הגנת הצרכן, ביטוח לאומי, סיוע לזקוקים לכך, חוק התגמולים, ממונות, מקרקעין , דיני עבודה, קניין רוחני, קניין וכו'...). סליחה על הטרחה הרבה. בכבוד רב ובתודה,

    • רק בבוררויות ע"פ דין תורה  לת
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 27/05/2010 00:24

      • תודה ושאלה נוספת
        שואלת | 27/05/2010 14:58

        לעו"ד אפשטיין, - תודה, ושאלה נוספת - האם ישנם גופים שידוע שהם עובדים / פועלים לפי זאת? (כולל אי לקיחת ריבית וכו'), שבמסגרתם אפשר לעבוד, או שיש לחפש באופן עצמאי משרדים שעובדים בצורה זו או במסגרת כזו? (ובנוסף האם ישנה רשימה/אתר אינטרנט/מעין "אוגדן" / מעין "ספר טלפונים" וכו' שבו ניתן למצוא או שקיימת בו רשימת גופים , מוסדות ומשרדים העובדים ופועלים לפי התורה הק' וההלכה (ובין היתר שנמנעים מריבית) ושבמסגרתם ניתן לעבוד (אף באופן חלקי)? (רצוי באיזור הדרום). סליחה על הטרחה הנוספת. בכבוד רב ובתודה,

        • במעגלי צדק - מורשת ישראל בחברה ובכלכלה הישראלית
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 28/05/2010 13:21

          בנקים ודומיהם ככלל הינם ארגונים מסחריים שמטרתם העיקרית השאת רווחים. דא עקא, איני חושב שלמעט גמ"חים וכיו"ב, יש ארגונים שפועלים ללא פסיקת ריבית. יתירה מכך, דומני שאף הבנקים קיבלו היתר לכך מהבחינה ההלכתית. לגופה של אלתך, אני מפנה אותך לשתי מקורות שדומני כי ידעו להכויין אותך באופן מיטבי בנושא: 1. תנועת "במעגלי צדק". 2. המחלקה למשפט עברי במשרד המשפטים.

          • לעו"ד אפשטיין - תודה רבה.  לת
            שואלת | 30/05/2010 13:33