תשובה חלקית

  • טענת "בגדתי" בבית הדין הרבני
    עידן | 24/03/2010 10:09

    ישנו זוג העומד להתגרש. הבעל לא מעוניין להתגרש והאישה כן מעוניינת. הבעל יודע שאשתו בגדה בו, אם כי אין לו הוכחות. ישנו חשש שהבעל לא ייתן גט לאשתו מאחר והוא עדיין אוהב אותה ורוצה אותה חזרה. במידה והאישה תביא לידיעת בית הדין הרבני את עובדת בגידתה, האם בית הדין הרבני יהיה חייב לפסוק לבעל לתת גט לאשתו? ומה אם הבעל יעלה בדיון את רצונו בשלום בית? ומה הדין היה ובית הדין הרבני יחייב את הבעל לתת גט לאותה אישה עקב בגידתה והוא עדיין יסרב לתת את הגט? יש לציין שהסכם הגירושין עצמו נערך אצל מגשר ואושר בבית הדין לענייני משפחה. מודה לתשובתך.

    • תשובה חלקית
      עמי | 06/06/2010 17:53

      אם בית הדין הרבני ישתכנע שהאשה בגדה הוא יחייב את הבעל לתת לה גט. כפיית גט [במאסר] היא דבר לא פשוט וניתנת במקרים נדירים יחסית. אשה שבגדה אסורה לבעלה ולבועלה, לכן טענת שלום הבית במקרה זה לא בטוח שכלל תועיל לבעל. לגט צריך הסכמה הדדית. אם הבעל יסרב לתת גט, ואין עילת כפיה על פי ההלכה, לא תנתן כפיה. ושוב בפועל זה לא פשוט כלל שכופים [במאסר]. יש אפשרות להוציא צוי הגבלה למינהם לבעל אם יסרב - על חשבונות בנק כרטיסי אשראי רשיון נהיגה וכו' . מכל מקום, האישה תהיה אסורה להתחתן על פי ההלכה עם זה שאיתו היא בגדה בבעלה. אם אין עילת כפיה, והבעל יסרב האשה לא תוכל להתחתן ותשאר במצב של "נשואה" עד שבעלה יסכים. אם זה מקרה אמיתי, ולא ארועון בקורס, יש להתיעץ עם עו"ד בדיני משפחה שבקיא בהלכה כדי לדעת מה לעשות.