תום לב

  • צריך עזרה דחוף בקשר לתום לב
    מיכאל | 23/12/2008 05:52

    יש לי פרוויקט להגיש עוד 4 ימים על תום לב בדיני חוזים. אני צריך לעשות השוואה בין המשפט העברי למשפט הישראלי בתום לב בדיני חוזים.. אני לא מצליח לעשות את ההשוואה כי הנושאים שסיכמתי עליהם במשפט העברי לא תואמים את הנושאים שיש לי במשפט הישראלי וזה מקשה עלי. בבקשה מי שיכול לעזור לי לעשות את ההשוואה או שיש לו איזה חומר להביא לי שיעזור לי בקשר לזה בבקשה לשלוח לי באיימיל שלי. אני ממש צריך את זה דחוף ואני בלחץ על זה. האיימיל: p3michael@walla.com תודה רבה וחג שמח!!

    • תום לב
      ד"ר יצחק ברנד | 24/12/2008 12:42

      ראה שילם ורהפטיג, דיני חוזים במשפט העברי וכן אוצר המשפט, חלק ב\ עמ' 458 הפניות שונות.

      • תום לב
        מיכאל | 24/12/2008 13:01

        תראה יש לי את הספר פה בבית. הקטע הוא שאני לא מצליח לבנות איתו את ההשוואה של המשפט העברי עם המשפט הישראלי. אם אתה אולי יודע נושאים עיקריים שאיתם אפשר לבנות את ההשוואה ועליהם אני יתבסס.

    • תום הלב בדיני החוזים + משפט עברי
      עו"ד דוד צורי | 24/12/2008 14:29

      ממליץ לפנות גם לספר של דניאל פרידמן ונילי כהן. דרך נוספת היא לחפש בפסיקה של העליון העוסקת בתום הלב בדיני חוזים בפסיקה של השופטים הדתיים המאזכרים רבות את הדין העברי בפסקי הדין שלהם.