אמת ושלום

  • בנוגע לספרו של פרופ' אלון
    שנה א' בר אילן | 25/05/2008 19:34

    בספרו מביא אלון את השאלה כיצד נשאו נשים מבית הלל ומבית שמאי והרי פסיקתם שונה והיה עלול להיווצר מצב של ממזרות. אמוראי א"י הביאו את התשובה של המקום משמר... אולם מהי תשובתם של אמוראי בבל? לא הבנתי זאת מתוך ספרו של הפרופ'. אשמח לתשובה.

    • אמת ושלום
      ד"ר יצחק ברנד | 28/05/2008 22:38

      לפי תוספתא יבמות א, י לא נמנעו מלישא נשים אלו של אלו, משום האמת והשלום אהבו, וזהו ההסבר העיקרי, כלומר: ויתור על האמת ההלכתית מחמת השלום.