לפני עיור

  • עזרה
    אביחי | 21/05/2008 19:56

    שלום לכולם אני מעוניין לקבל חומר ומידע מפורט יותר לגבי מה אומר המונח "בפני עיוור לא תיתן מכשול" וחומר בנשא הסוגיה של "מסייע לדבר עבירה" במשפט עברי וכמו כן מידע לגבי העדפת עובד שומא מצוות על פני עובד שאינו שומר מצוות או מקרה של סיוע לעובד לשמור שבת ומפרנס אותו למרות שאני מפסיד מכך שהוא לא עובד בשבת תודה מראש

    • לפני עיור
      ד"ר יצחק ברנד | 23/05/2008 17:38

      על לפני עיור מומלץ לעיין ב: מאמרו של הרב עמיטל על מעמדו של היהודי החילוני בימינו בספר ממלכת כהנים וגוי קדוש. הרב בקשי דורון, בנין אב. מאמרו של הרב משה רבינוביץ, עלון שבות 91 (תשמ"ב), עמ' 39-23 מאמרו של הרב דוד פנדל, מספרא לסיפא 25 (תשמ"ו), עמ' 58-46 כמו כן נכתבו בענין זה כמה מאמרים בתחומין בכרכים ב, ז.