עזוב תעזוב - עימו

  • .סיוע בנושא חיסיון במשפט העברי
    י'הורם | 28/02/2008 01:06

    .אני אמור להכין עבודה סמינריונית בנושא: החיסיון במשפט העברי(תורה,הלכה ,שו"ת וכו')כן משפט משווה-ואם אפשר להפנות לעבודות לדוגמא בעניין זה,וכן הפנייה למקורות [כולל מאמרים וספרים]בענין זה בתודה מראש

    • עזוב תעזוב - עימו
      ד"ר יצחק ברנד | 29/02/2008 10:30

      יגעת ומצאת תאמין, ועזוב תעזוב - עימו. הצעתי שתחפש תחילה חומרים באמצעות אוצר המשפט של רקובר. כמו כן, מומלץ להיוועץ במורה הקורס. אם לאחר מכן, תזדקק לסיוע אשתדל לעזור.

      • חיסיון במשט העברי
        י'הורם | 29/02/2008 16:12

        תודה על המאמצים,המנחה שלי הוא......פרופ' נחום רקובר....

      • פסלות נשים מלהעיד כהלכה שגוייה
        אריאל טל | 08/04/2008 11:23

        הרקע לפסילת נשים למתן עדות נוצר ע"י התנא האלוקי מחבר ספר הזוהר רבי שמעון בר יוחאי. ר' שמעון הנהיג את הכלל " נשים דעתן קלה" מדוע קבע כן התנא מס' 1 של העם היהודי. לדעתי קביעה זו הייתה קביעה למראית עין למנוע מהיוונים לחקור את נשות ישראל. בתקופת ר' שמעון צדו היוונים את חכמי ישראל שעסקו או שנחשדו בלימוד התורה וחכמים אלו מצאו מקומות מסתור שונים כגון ר' שמעון שנחבא עם אלעזר בנו במערה. ר' שמעון חשש כי יאנסו בפועל את נשות ישראל ומחשש שיטמאו אותם בחקירה להשיג מהם מידע העדיף התנא להקבוע הלכה למראית עין שיושמה בפועל לפיה אין לסמוך על נשים ומכאן נאסר על הגברים לספר היכן הם וכו' והנשים הוצגו על דרך זו כלא אמינות בפני עמם כך הוצגו כלא אמינות בדרך של קל וחומר בפני הכובש לו היתה חשיבה תואמת את הנחת העבודה של ר' שמעון. הגיע הזמן לתקן את העוול שנגרם לנשות ישראל ולהודיע בריש גלי " אתן לא פסולות מלהעיד ככל עד זכר"