אני לא כל כך מבין בזה, אבל את יכולה לשאול בפורום סטודנטים..

  • עבודה על ריבוי נישואין
    שני | 03/12/2007 14:14

    שלום לכולם! אני צריכה במסגרת לימודי "נוער שוחר משפט עברי" לעשות עבודה על ריבוי נישואין במשפט העברי, המשפט הישראלי והשוואה בין שתי שיטות המשפט. כרגע אני נמצאת בעיצומה של העבודה, אך יש לי שאלה למקרה שמישהו יכול לעזור. ההנחיות במשפט העברי הן להתייחס מהתקופות הקדומות ביותר (תנ"ך) לעבור בין המקורות התלמודיים, שו"ע וכו' ולבסוף להתייחס לחכמי הדור שלנו. הבעיה שלי היא בנושא האחרון - חכמי הדור שלנו. הבנתי שמדובר בספרי פוסקים של ימינו. מישהו יכול לעזור לי בעניין יותר לגבי הכוונה של זה? האם מדובר בשו"תים? ואם למישהו יש מושג איפה אני משיגה חומר רלוונטי לגבי העניין אני אשמח. תודה רבה ושיהיה שבוע טוב ומבורך לכולם.

    • אני לא כל כך מבין בזה, אבל את יכולה לשאול בפורום סטודנטים..
      דודי | 03/12/2007 20:48

      אני בטוח ששם יוכלו לעזור לך בנוגע לעבודות

      • למישהו יש עצה קצת יותר מועילה?
        שני | 03/12/2007 22:00

        העניין דיי דחוף..

      • מישהו יכול להושיט עזרה קצת יותר פרקטית?
        שני | 03/12/2007 22:01

        לא רוצה להישמע חצופה, אבל העניין דיי דחוף...

        • כן, בשותי"ם. וגם בפסקי דין רבניים  לת
          ירון | 04/12/2007 00:28

          • תודה! ודרך אגב,
            שני | 04/12/2007 16:55

            לא אני כתבתי את 2 ההודעות האחרונות לגבי "עצה יותר מועילה" ו"עצה יותר פרקטית". כנראה יש פה מישהו ממש משועמם ו/או צדיק שכל כך רוצה שיעזרו לי מהר, שהחליט לכתוב בשמי (למרות שהוא צדק וזה באמת די דחוף). תודה בכל מקרה! שני (האמיתית)

            • תשובה -ריבוי נישואין
              אריאל טל | 09/04/2008 21:00

              שני האמיתית שלום. ריבוי נישואין מעיקר הדין [ לפי דין תורה מותר] רבנו גרשום אסר ריבוי נישואין ע"י תקנה של צו השעה המוכר כחרם ד'רבנו גרשום החרם אומץ ע"י כלל קהילות אשכנז יהדות תימן מעולם לא אימצה את החרם עם קום מדינת ישראל קוים כנס רבנים בשנת תש"י בו ניתן תוקף מחודש לחרם וריבוי נישואין נאסר על כלל יהודי ארץ ישראל ריבוי נישואין ידוע בשם ביגמיה והדבר אסור ככלל במדינות המערב ע"פ החוק בברכה הרב טל אריאל