מחנוכה לפסח

  • שתי שאלות: אולי משפטית או רבנית?
    אמיר רוזה | 25/11/2007 15:35

    שלום רב למנהל הפורום, אתה בטח תוכל לעזור לי בשאלות הבאות: 1. חנוכה -- אני מחנך במסגרת לימודים לא תורנית, ואנחנו מדליקים נרות ביום שישי הקרוב, לקראת חנוכה. מעין טקס. אחת המורות אמרה לי שאסור להדליק נרות ביום שישי על פי ההלכה, ואסור לברך. האם זה נכון ומה עושים? 2. הבן שלי מטייל בתאילנד ומתכנן לשוב באפריל עם החברה שלו, התאילנדית (לא להאמין פשוט) והוא רוצה להזמין את החברה שלו לחג. האמא שלו, שהיא במקרה אשתי - אומרת שזה אסור מבחינת היהדות. אודה לך באם תסכים לענות לי, ואם זה לא הפורום הנכון אשמח לקבל מראה מקום.

    • מחנוכה לפסח
      ד"ר יצחק ברנד | 25/11/2007 22:42

      לשאלתך הראשונה: אני מניח שאותה מורה התכוונה לכך שביום שישי הקרוב, עדיין לא יחול החנוכה, ועל כן לא ניתן לברך על הנרות שלא בחג. אכן, אותה מורה צודקת. עם זאת, כדי לאפשר את הטקס ניתן בהחלט להדליק נרות, וניתן גם לומר את ניגון הברכות, אלא שיש להשתדל לומר: "ברוך אתה hashem (ולא adonai) אלקינו מלך העולם וכו' באשר לשאלה השניה: אין כל בעיה הלכתית (ישירה) להזמין לחג את חברתו התאילנדית. אדרבה, קירובו של הבן בשלב זה וקירוב חברתו עשויים להביא לבסוף לרצון משותף של שניהם להיות חלק מן העולם היהודי. המשימה אינה פשוטה, אבל רצון טוב, מאור פנים ואהבה משמעותיים הרבה יותר מנזיפות קפדניות. בהצלחה!

      • קירוב לבבות
        אריאל טל | 09/04/2008 21:13

        תורת ישראל " דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" דוד המלך יצא מררות המואביה , אולי מתאיילנדית יצא צדיק ?