קריירה שניה

  • קריירה שניה
    שרון | 22/04/2013 08:02

    שלום לכולםאני בן 33, בוגר תואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) ותואר שני במנ"עס שניהם באונ' תל אביב.אני עובד כ-5 שנים בחוזה אישי במשרד ממשלתי ומשתכר כ-18 ברוטו בתפקיד יוקרתי שאינו ניהולי.לא טוב לי בתפקיד הנוכחי מבחינת היחסים עם המנהל האישי ואני שתוך שנה שנתיים אמצא את עצמי בחוץ. אני לא משוכנע שאצליח למצוא משרה בתנאים טובים לאחר שאעזוב פה, ויותר גרוע הוא שבגילאים מתקדמים יותר(45+) הקושי עוד יגדיל ואצטרך בכלל לרדת ברמת החיים. בפן החיובי אני עובד מאוד חריף בצד המנטלי ומצליח להתעלות ביצרתיות ובהתמודדות עם בעיותבפן השלילי אני זאב בודד ולא טוב בעבודות צוות. לכן גם לא קודמתי. אני מעוניין להתחיל ללמוד במרכז לעסקים ברמת גן/האקדמית אונו (איפה שיעלה הכי פחות ללמוד...) בכדי להוסיף יציבות תעסוקתית וזה גם משהו שתמיד רציתי לעשות. ואחרי כל ההקדמה מגיעות השאלות:1. עד כמה לדעתכם עבודתו של עורך דין מספקת יציבות תעסוקתית לאורך השנים?2. האם לדעתכם הנסיון האקדמי והמקצועי שאני מביא איתי יהוו ייתרון מהותי בקבלה לעבודה ולהתמחות?3. אני פחות טוב בעבודת צוות ויותר סוליסט, איך זה משפיע על הקריירה?4. בהנחה שמח אני מתחיל סטאז, באופן היפוטתי לחלוטין, כמה זמן יקח לי להגיע (ולעבור?) אם בכלל את רמת השכר בה אני נמצא היום?5. שמעתי שלא כל בוגרי המשפטים מרוצים, מהם התלונות העיקריות ? (אני מצעתי בעיקר בתחום של שעות העבודה).תודה מראש לעונים

    • קריירה שניה
      עו"ד זיו ביגלמן | 01/05/2013 00:02

      אם להיות קצת מציאותיים בתור שכיר יקח לך הרבה מאוד שנים להגיע לשכר שאתה מקבל כיום. לגבי עבודות צוות- בד"כ גם בתור מתמחה אתה עובד בתוך צוות כאשר לבטח אתה תהיה צמוד למאמן שלך. בעניין הקשיים, לרוב מדובר בהרבה שעות עבודה תחת לחץ ושכר נמוך יחסית (הרבה יותר נמוך ממה שאתה מקבל כיום).

    • אל תעשה טעות
      אלחנן | 12/05/2013 17:55

      כשכיר (לאחר שתעבור את מבחניה הלשכה בעוד 5 שנים!!!) תרוויח משכורת של כ- 6000 ש"ח ברוטו לערך. למשכורות שאתה מתאר שאתה מרוויח עכשיו לא תגיע כעו"ד שכיר גם לאחר עשור מיום הסמכתך... להיות עצמאי בשוק הרווי כיום זה כמעט התאבדות כלכלית..., הייתי מציע לך ללכת ללמוד מקצוע חופשי אחר (אולי שמאות מקרקעין).