תואר במשפטים כתואר נוסף

  • לימודי משפטים לאקדמאים
    איה | 20/02/2013 08:58

    בוקר טוב לחברי הפורום והן למנהלים , הנני בוגרת תואר ראשון בניהול כבר זמן מה שוקלת ללמוד למשפטים , המציאות מוכיחה כי הידע הינו נחוץ עד מאוד - מספר שאלות 1- האם בגיל 33 המוסד שיבחר בו מהווה שיקול מבחינת המעסיקים ? 2- האם לצאת לתעסוקה סביבות גיל 37-38 זה מאוחר מדי ואין פרספקטיבה ? 3- אני עדיין לא סגורה לגבי הנושא של הסטאז' + מבחני לשכה , שמתי לב כי דורשים גם לתפקידים מועמדים בעלי השכלה משפטית ולא בהכרח עו"ד . בהנחה ואני שוקלת לסיים תואר במשפטים ולא לגשת מיידת להתמחות האם הנ"ל לא ימנע ממני בעתיד או שככל שהזמן עובר הסיכויים למצוא התמחות פוחתים ? תודה מראש לכל המשיבים

    • תואר במשפטים כתואר נוסף
      עו"ד זיו ביגלמן | 26/02/2013 00:39

      לגבי מוסד הלימודים - המציאות אומרת שיש בהחלט חשיבות גדולה למקום הלימודים ואין מחלוקת על כך. לגבי סיום הלימודים ומציאת התמחות ואז עבודה- יש לקחת בחשבון שכשר התחלתי מאוד נמוך כעורך דין ולכן למי שיש משפחה/משכנתא וכו' יהיה מאוד קשה להתקיים. לגבי סיום לימודים ותחילת התמחות- כיום אין מגבלה מבחינת הזמן, כלומר ניתן לסיים היום לימודים ולהתחיל התמחות בעוד 10 שנים. כמובן כי הסיכוי למצוא התמחות למי שסיים את הלימודים לפני הרבה זמן יחסית יהיו פחותים בהרבה ממי שסיים לאחרונה.