בניגוד לחבר שדי אנטי אני חושבת

  • איפה ללמוד?
    עמית | 14/07/2012 16:08

    שלום,אני מתלבט בין המרכז הבינתחומי לבין המכללה למנהל,איפה כדאי יותר ללמוד? והאם כדאי לשלב מנהל עסקים (בבינתחומי) או כלכלה (במכללה למנהל)?תודה מראש

    • בניגוד לחבר שדי אנטי אני חושבת
      יעל | 15/07/2012 10:33

      שיותר טוב ללמוד במכללה למנהל משפטים מאשר בבנתח...שמעתי דברים טובים על שתי המקומות אבל כאחת שנמצאת עכשיו בסטאז שלה אני יכולה לומר לך שהיתי מרוצה מאד מהלימודים ב3 השנים הראשונות שלי כאן.תנאים מעולים, אנשים הוגנים ואחלה חבר'ה הכרתי....ברור שאח'כ אולי יהיה קשה למצוא עבודה בשוק אבל במחינת לימודים אני ממליצה לך לבוא ללמוד במכללה למנהל.אני לא שילבתי כלכלה אבל מכירה כמה שכן,זה יותר כבד אבל בדיעבד היתי משלבת כדי שיהיה לי תואר משולב למען עתיד ופתח טוב יותר.. בהצלחה!!

      • קודם כל תודה
        עמית | 16/07/2012 01:29

        למה יהיה קשה יותר למצוא עבודה? התואר של המכללה למנהל לא נחשב כל כך?

        • ימים פצוחים ברקע וכרגיל המכללה למנהל עולה בכל שאלה
          דור | 16/07/2012 14:50

          כמה יחסי ציבור, כמה שאלות פיקטיביות. תיזהרו לקחת מידע משאלות ותשובות בפורומים..

          • עמית, הפורום פה יבלבל אותך
            אלעד | 16/07/2012 20:47

            יש כאן קבוצה של אנשים שכל פעם ששמה של המכללה למנהל עולה זועקים יחסי ציבור ותוקפים אותה וכד'. ההמלצה שלי תעשה בירור עם עו"ד ואנשים המעורים בתחום המשפט הם כבר יגידו לך כיצד שוק העבודה מעריך בוגרי כל מוסד ומוסד, תבדוק עם מספר מוסדות על תוכניות הלימודים שלהם, תבקר בכל מוסד תתרשם ממנו ותדבר עם סטודנטים, תבדוק נתונים סטטיסטיים של בחינות לשכה וכד' ולדעתי תקבל את התשובה בנוגע אם קיימים פערים בין המוסדות השונים. בכל אופן הרבה בהצלחה

            • עשיתי בדיקות וקיבלתי תשובות: יחסי ציבור וזהו.  לת
              עמית | 17/07/2012 19:24

              • הפורום הפך לבדיחה ממש כמו המקצוע...  לת
                אלעד | 18/07/2012 17:56

                • מסכימה איתך אף מסיבות אחרות...
                  שרית | 18/07/2012 22:29

                  מהרגע שסטודנטים עם רגשי נחיתות עוטים על הפורום בנסיון להאדיר את עצמם עם שאלות ותשובות ריקות מתוכן והגיון... אגב, המקצוע נהרס בדיוק מאותה סיבה. יחסי ציבור מגעילים, שקריים ואכזריים המבוססים על פגיעה באחר.

                  • איפה בשאלה שלו הוא האדיר מוסד כזה או אחר?
                    אלעד | 19/07/2012 18:24

                    שאל פשוט מאוד על שתי תוכניות לימודים בין 2 מוסדות (שבנינו לא הן המוסדות שאת מתרעמת על כך שמשהו מנסה לצייר את המכללה למנהל כטובה יותר מילא היה משווה בין המכללה למנהל למוסד אחר), איפה בתשובה שלי האדרתי? על זה שהמלצתי שילך למספר מוסדות, יברר, ידבר עם סטונדטים, יבדוק עם אנשים בתחום? לא אוזכר ולו במילה אחת שם של אף מוסד. בלי שמות בכל תחום יש מקומות טובים יותר וטבים פחות (בלי קשר למכללה למנהל), הניסיון לצייר שאין פערים בין מוסדות זה מגוחך ומנותק מהמציאות בשטח, וגם זה לא משנה יכול לצאת ממוסד א' שנחשב למעולה עו"ד גרוע לצאת עו"ד מצויין ממוסד ב' שפחות טוב נחשב.

                • מענה ושימוש יאות בפורום!
                  עו"ד ליז קשקש | 10/08/2012 17:09

                  אבקש לא להכפיש ו/או לזלזל ו/או להגיב במילים בוטוצ כלפי מאן דהו בפורום זה. אחרת - נאלץ להסיר את התכתובת. בברכה, וסופ"ש נעים עו"ד ליז קשקש | מנהלת הפורום

    • בחירת מוסד ללימודי משפטים
      עו"ד גילי גיבלי | 01/08/2012 11:15

      היי עמית, אני מצטרפת לתשובתו (הראשונה) של אלעד. אתה צריך לערוך עבודת מחקר לגבי שני התוכניות. לגבי סיכוי קבלה למשרדי עו"ד - מאוד תלוי על איזה משרד מדובר למרות שלדעתי עם ציונים טובים משניהם סיכוי הקבלה טובים לכל משרד גם לגדולים, תבקש לדבר עם סטודנטים לשעבר - לראות היכן השתלבו, וכדו'..

      • הגיע הזמן להפסיק לעמוד מאחורי הסטטוס קוו הזה
        שון | 05/08/2012 17:32

        כיום, מוסדות נוספים מתייעלים מבחינה אקדמית ומאפשרים לאדם לרכוש השכלה איכותית וגבוהה. הנסיון להיצמד בכוח לנתונים שהיו יפים לשנים שעברו חוסמים את ההתפתחות הנכונה שעל מוסדות לעבור בכדי להנגיש ולהעצים את ההשכלה האקדמית וכמובן, לתרום לחברה.ואם המציאות בכוחה לא תעשה זאת (בעזרת "מעין" מומחים), יהיו אחרים שיאזנו זאת. וככל שיעמדו בדרכם, התגובה תהיה בהתאם.לסיום: אין ספק שלאחר שנים ארוכות של יחסי ציבור דרך הפורומים, הצליחו להכניס לתודעה מציאות מעוותת ושבאופן חד משמעי אינה נכונה. אוכל לתמוך דבריי בסטטיסטיקות הקשורות לוותק והטיות אך לא אעשה זאת. אציין רק כי תשובות פורמליות עיקשות הדובקות במציאות זו, אינן נכונות וייענו בהתאם.

    • היכן ללמוד משפטים?
      עו"ד ליז קשקש | 10/08/2012 17:07

      שני המוסדות שקולים מבחינת תנאי הקבלה והיוקרה שלהם בחוץ. הבחנה בין מנע"ס וכלכלה היא די מינורית. במיוחד כשלא מדובר במשהו שהוא ה"עיקר" בלימודיך אלא שילוב של משהו בתוך התואר הראשון. אם אתה מדבר כבר על שני תארים ראשונים בו-זמנית... מציעה לך לשקול שנית.... עמוס, כמעט מיותר.... ולא ממש מצדיק את רמת ההשקעה. עדיף תמיד לעשות תואר ראשון ב-X (משפטים נניח) ואת לימודי מנע"ס או כלכלה בתואר שני. כך דירוג השכר שלך כשכיר יהיה גבוה יותר (אין תגמול על שני תארים ראשונים) ואם אתה בוחר בדרך עצמאית - אין טעם בהשקעה זו... לא צריך "תואר שלם" נוסף על התואר במשפטים. בהצלחה!