לא הבנתי את שאלתך

  • לימודים בקרית אונו
    אני | 28/05/2012 15:43

    אני בחורה דתיה ומחפשת מקום לימודים לשנה הבאה. היות וקרית אונו זה המקום היחיד שיש לו קמפוס חרדי, כנראה שאצטרך ללמוד שם בשנה הבעל"ט. אני מאד רוצה ללמוד משפטים ולהצליח ברמה מאד מאד גבוהה.יש לי תעודת בגרות בממוצע של בערך 98 ופסיכומטרי מעל 700.הייתי רוצה להתקבל להתמחות בבית המשפט העליון או בפרקליטות או באחד מהמשרדים המובילים. רציתי לשאול האם יש לי סיכוי להצליח להתקבל להתמחות טובה מאד אם למדתי בקרית אונו? האם בבית המשפט העליון יקבלו להתמחות מישהי שיש לה ציונים טובים ולמדה בקרית אונו או שיעדיפו מישהי עם ציונים פחות טובים מאוניברסיטה? בקיצור,דוגרי, אם יש סיכוי באמת להצליח עם תואר של קרית אונו? מחכה לתשובה, תודה רבה מראש!!!

    • לא הבנתי את שאלתך
      השער שוב פתוח? | 29/05/2012 22:32

      לא הבנתי כלל את ההקבלה בין הציונים הסופיים באוניברסיטה לבין הציונים הסופיים בקרית אונו. אין שום סיבה שיהיה פער בציונים.סך הכל מדובר במוסד מאד מכובד ואין שום סיבה שלא תצליחי בגדול בהתאם להישגייך.

      • אל תאמיני למילה ממה שהוא ענה לך
        בוגר אוניברסיטה | 01/06/2012 18:09

        מבין המכללות בישראל, אשר בוגריהן ממילא במצב נחות בשוק העבודה לעומת האוניברסיטאות, המכללה בקריית אונו היא מכללה ממוצעת, אשר לא נהנית מיחסי ציבור טובים ולבוגריה אין כל יתרון על כל מכללה אחרת, ולמעשה על כל מוסד אחר ללימודי משפטים. מכיוון שרק שם יש קמפוס חרדי, אז אני מבין שהבחירה שלך היא בין משפטים בקריית אונו, או לא ללמוד משפטים בכלל. חשוב שתביני שאת מכוונת הכי גבוה שאפשר- ביהמ"ש העליון ומסחריים גדולים. אני חושב שאם יש לך יכולות משפטיות גבוהות (דבר שאת לא יכולה לדעת כרגע), ותקבלי ציונים באמת יוצאי דופן - נאמר, ממוצע של מעל 95, כזה שיהיה "שווה לזמן אותך" לצדי מצטייני אוניברסיטאות (אשר כנראה יהיה להם ממוצע נמוך מזה), יחד עם זה שתיצרי קשרים אישיים עם מרצים מקריית אונו שהם מובילים בתחום שיעיניין אותך- אז אני מאמין שתוכלי להגיע למעמד של "ראיון". שם, אם תסבירי את השיקולים שלך ללכת לקריית אונו למרות שהנתונים שלך למעשה מאפשרים לך להגיע לאוניברסיטה, אז יש לך סיכוי סביר. ועדיין - אני מסייג- קחי בחשבון שבניסיון להתמחות בעליון את תתמודדי באמת מול הסטודנטים המצטיינים ביותר של האוניברסיטאות, והסיכוי קלוש. לעומת זאת, במסחריים הגדולים (עשרת הגדולים) יש כ-300 מתמחים מדי שנה, ולשם אני מאמין שכן תוכלי להגיע לא רק למעמד הראיון אלא אף להתמחות שם, אם אכן תתבלטי עם ממוצע יוצא דופן ממכללת קריית אונו + המלצות טובות ממרצים בעלי שם. בהצלחה!

        • ולך כן להאמין?
          בוגרת ייל בהצטיינות | 02/06/2012 12:21

          ואני בוגרת אוניברסיטת ייל. מצטיינת דיקאן. אמרתי, אז? הוא לא השווה בין קריית אונו למוסד אחר, את זה אתה עשית וברור גם למה. שנינו יודעים שאתה לא בוגר אוניברסיטה. כל שנותר לי לבקש ממנהלת הפורום לעשות פה סדר כי המצב חוזר להיות רע. שכן אחרת, גם לי יש שאלות קשות ואמיתיות.. ואשמח מאד לשאול אותן :)

        • פספסת שוב את הנקודה
          שרית | 02/06/2012 12:29

          הוא ענה על אונו מאחר והשאלה היתה על אונו. יש אנשים שאכפת להם מהמצב אליו הגענו, בו הפורומים הפכו במה לשיח של הכפשות ופגיעה שאינה מוצדקת. ימים כתיקונם הייתי מגינה על כל מכללה למרות שאין לי כל ספק כי מסע ההכפשות ההזוי בין המכללות הגיע מסטודנטים (במקרה הטוב) של המכללה למנהל. באופן אישי, הייתי מגינה על כל מוסד מאחר ואכפת לי. אני מציעה לך שוב להרגע ולהפסיק עם מסע ההכפשות הזה מאחר ואני שמחה לראות שהרבה אנשים פשוט לא יתנו לזה להמשיך לקרות.

          • אין לי מושג על מה שתי ההודעות האחרונות מדברות
            בוגר אוניברסיטה | 02/06/2012 20:08

            לא הבנתי מה אתן אומרות. קודם כל, לבוגרת ייל בהצטיינות- כל הכבוד לך על ההישג. ולעניין דנן, אני לא "שתול" של אף מכללה, וכדי להבהיר את זה- אני ממליץ לכל מי שלא מתקבל לאוניברסיטה, שילך ללמוד מקצוע אחר.

            • ואני ממליץ לא לקבל את המלצתך
              יהורם | 02/06/2012 21:44

              אנשים, תלמדו מה שאתם רוצים ואיפה שאתם רוצים. לא כולם חולקים את אותם אינטרסים כמו שלכם ולא כל התגובות פה אותנטיות בהצלחה לכולם

    • הי, כחרדי בוגר אונו אל חרדית
      חרדי בוגר אונו | 06/06/2012 23:52

      כיוון שאני רואה שהדו שיח פה הוא גולש משאלתך העניינית. יש לי המון מה לומר לך בעניין בין עצם הלימודים באונו הן מבחינה מקצועית והן מבחינה השקפתית ובין ההשוואה למוסדות לימוד אחרים ובניהם גם אונברסיטאות. לכן אם תרצי אוכל להרחיב לך בעז"ה בעניין באופן אישי מבלי להציג ביקורת בפומבי במייל. dandun1978b@walla.com

    • תשובה לשאלתך
      אחד שיודע | 08/06/2012 15:05

      אומר את הדברים מתוך ידיעה: א. עד כה לא היה אף מתמחה מהעליון באונו. רובם ככולם מת"א והעברית. לאחרונה משתחלים כמה מצטייני רקטור מבר אילן וחיפה. ב. גם אם תרצי ללכת לאוניברסיטה אחרת, ספק גדול אם תצליחי לאור הממוצע המאוד נמוך בבגרות. בהצלחה

      • אתה מכיר את כל המתמחים שהיו שם בעבר?!?!?
        סיוון | 17/10/2012 14:06

        התמחתי בעליון ואני לא בוגרת אוניברסיטה..

    • לימודים בקרית אונו
      אופיר, צוות האת | 11/06/2012 09:56

      שלום רב, לפי הנתונים האישיים שהצגת אכן יש לך נתונים גבוהים ותוכלי להשתלב בקמפוס החרדי של מכללת קרית אונו. ישנו גם מסלול ציונות דתית בקמפוס הכללי עבור סטודנטים מהמגזר הדתי לאומי. באשר להתמחות בבית משפט - אם תצטייני בלימודים אין לי ספק שתוכלי להתמחות במגזר הציבורי. אני מכיר בוגרי מכללות רבים וקרית אונו בפרט שמתמחים אצל שופטים במחוזי ובעליון. בהצלחה.

    • תגובה מאוחרת אבל רלוונטית
      לומד בקמפוס החרדי באונו | 23/01/2014 18:26

      אנסה לענות הכי רלוונטי שאפשר . א. יש לי הרבה מה לומר אבל קצרה היריעה ואנסה להתמקד למי שיגיע לשרשור זה . ב. ראשית אין כל ספק שעדיף אוניברסיטה ואם מכללה אז הבינתחומי או המכללה למנהל- אני אומר זאת לאור חברים רבים מבית הכנסת , העבודה וכל מקום שלמדו במקומות שונים. אגב גם בין האוני' ישנו שוני : העברית ות"א מככבות במשפטים. ג. לעניינו אנו ,קשה להגיע לעליון או משרד גדול עד כמעט בלתי אפשרי . חבר שאכן הגיע מאונו למשרד גדול שהיה בין העשרה הראשונים והיה מצטיין דיקן אמר לי שלולא אביו לא היה מגיע. תכלס : קשה אבל אפשרי ! ראשית להצטיין ,שנית לעשות כל דבר מעבר : רכז קליניקה , עוזר מחקר , כתיבה בכתב עט , יצירת קשר עם שופטים ( יש קליניקה לשופטים) בקיצור : הכל . מעבר לכך מי שמוכן ללמוד מחוץ לאונו אח"כ יכול "לכבס" בתואר שני בת"א . דבר נוסף בציבורי לפי הבנתי מתייחסים לציון ופחות למוסד ממנו באת . הכרתי מישהי שהתמחתה בעליון ובאה מאונו ( בניגוד לנאמר בהמשך ) עד כאן מש"ל