שילוב בין לימודי כלכלה ללימודי משפטים

  • שילוב משפטים+כלכלה
    ליעד | 08/02/2012 22:54

    המסלול של משפטים - כלכלה, מומלץ? האם יש משמעות גדולה אם התואר הוא משולב או דו חוגי? האם שילוב מסוג זה מגדיל בצורה משמעותית את סיכויי למצוא התמחות טובה או שההשקעה לא שווה את זה? תודה מראש

    • שילוב בין לימודי כלכלה ללימודי משפטים
      עו"ד ליז קשקש | 13/02/2012 21:26

      ליעד היקר לימודים לתואר ראשון הם דבר שגוזל זמן, אנרגיה ומשאבים. ללמוד תואר משולב גוזל פי שניים מכל אלה. לא בהכרח ההשקעה שווה את "זה" (אם תרשה לי להשתמש במילותיך שלך). העניין תלוי במה אתה רוצה להשיג? יש לי חברים עו"ד שהשיגו התמחות מעולה גם בלי תואר משולב ולהפך, כאלה שעם שני תארים או תואר דו חוגי לא מצאו את מה שחיפשו. היתרון היחסי יבלוט טם תמצא טרום התמחות רלוונטית, או אם יש לך פעילות חברתית ענפה (למשל יו"ר אגודת סטודנטים) ובמילים אחרות - לעיתים חשוב שיהיו לך "חיים" יותא מאשר שיהיו לך "ערמה של תארים". שוב, הכל בידיים שלך, תלוי מה תרצה להשיג ולפי זה עליך לבחון את הכיוון. חשוב להדגיש שתואר משולב הוא לא תואר כפול. גם לזה יש לשים את הדעת. המלצתי לך - דבר עם אנשים שכבר לומדים במסלול זה ודבר איתם. אין חכם כבעל ניסיון. בהצלחה! עו"ד ליז קשקש