אומנם

  • האם ללמוד משפטים
    אלכס | 25/12/2011 02:00

    שלום,אני שוקל ללמוד משפטים וחוג נוסף שנה הבאה. האם כדאי לי לבחור בכלכלה או בחשבונאות במידה והמטרה היא ללכת למשפט המסחרי?כמו כן אני רוצה לדעת האם המצב בשוק באמת כל כך גרוע? במידה ואלמד משפטים באוניברסיטת תל אביב, האם תהיה לי בעיה למצוא עבודה עם שכר טוב?אשמח לשמוע את דעתכם.

    • אומנם
      אופיר אמנון | 25/12/2011 16:54

      קטונתי מלהגיד אם לימוד במוסד מסוים תוכל להביא עבודה מהירה או לא (בייחוד היות ולא למדתי שם אלא בנתניה), אבל אני כן יכול להמליץ לך לחפש תארים משולבים, שילוב של קורסים פיננסיים במהלך תואר במשפטים כהכנה לתואר שני במנהל עסקים. לא מדובר במסלולים פשוטים בדרך כלל אבל למשפט העסקי הם משתלמים.

      • תודה על התגובה
        אלכס | 25/12/2011 20:10

        תודה על התגובה. אשמח לעוד תגובות.

    • לימודי משפטים וכלכלה באונ' תל אביב
      עו"ד ליז קשקש | 05/01/2012 23:43

      אלכס היקר ברכות על רצונך ללמוד משפטים, ללא קשר למצבו הגרוע של השוק :) לימודים בעיני הינה זכות גדולה להרחבת אופקים ולצמיחה וכמובן שאם אתה גם טוב במה שאתה עושה ובהנחה שאתה אוהב את מה שאתה עושה - אתה תצליח! אין שום בעיה להצליח גם במקומות שאחרים נכשלו. אני מציעה לך לבוא בגישה של "שפע" והבנה שיש מקום לכולם. יש תיאוריה של "אוקיינוס כחול" בניהול המדברת על כך שאין תחרות באוקיינוס ובמקום לחפש את התחרות כדי לנסות ולדרוך על מתחרים, אתה מבין שיש אפשרות שכולם יצליחו. אם זה מדבר אליך - חפש מידע נוסף על כך (ספרות ואינטרנט). לעניין השאלה שלך לגבי תארים משולבים - לא בטוח שהלימודים הכלכך מסובכים מחייבים תואר כפול. אפשר להצליח היטב גם בלי תואר כפול ולהפך! מה אתה מחפש להשיג? מהן השאיפות שלך? האם כל מה שמעניין אותך הוא שכר טוב? האם יש לך כוונה להיות שכיר או עצמאי? חומר למחשבה..... בהצלחה בכל אשר תבחר!!! בברכה, עוד ליז קשקש | מנטור להתפתחות אישית ועסקית | מנכל"ית ללמוד להצליח.