תנסה להתקבל לתכנית שער פתוח

  • מתלבט וחייב עזרה וכיון בבקשה
    עמית | 16/09/2011 14:07

    שלום לכולם. אני מעוניין להתחיל לימודי משפטים. אני בן 27 אוטוטו 28. יש לי המון בלבול ואי ודאות אז אני אשמח לעצה מועילה. ממוצע בגרויות שלי הוא 71 ללא פסיכו. מצאתי מספר מכללות רלוונטיות שהבנתי שיש קשר ישיר בין מידת הפופלאריות שלה לבין עבודה בעתיד. נרשמתי למכללת פרס שאין לה תנאי קבלה ,אבל היא שנה ראשונה מלמדת משפטים,וכרגע זאת האופציה היחידה שלי. לפי מיטב ידעתי הבנתי שבין המכללות החזקות היום נמנות המכללה למנהל והבינתחומי בהרצליה. מבחינת המכללה למנהל מבקשים פסיכו 600 + ובגרויות בבינתחומי מבקשים פסיכו יותר גבוה וממוצע בגרויות בהתאם יש את המרכז האקדמי למשפט ועסקים שדורשים מכינה כתנאי קבלה , איך המכללה הזאת מבחינת ביקוש לעבודה אחרי התואר , יש לה בכלל סיכוי מול המכללה למנהל והבינתחומי? יש גם את האוניברסיטאות למינהן שמבקשות פסיכומטרי בשמיים וממוצע של אלברט אינשטיין. אם ארצה לשפר בגרויות וגם לעשות פסיכו לא אוכל לעשות את זה בשנה אחת מה שאומר שאתחיל את התואר רק בגיל 29 בערך. מה ההמלצה שלכם? להשקיע בבגרויות + פסיכו ולנסות להתקבל לאוניברסיטה / מכללה עם סף קבלה גבוה ? לחפש מקום שתנאי קבלה שלו נוחים ולקוות שעוד 4 שנים לא אמרוט לעצמי שערות שאני לא מוצא מקום להתמחות? תודה לכולם

    • תנסה להתקבל לתכנית שער פתוח
      שרית | 16/09/2011 23:30

      במכללה למנהל תוכל להתקבל לשם גם עם ממוצע נמוך (חבר שלי התקבל). מה ששמעת לגבי מכללות "מובילות": יחסי ציבור בלבד!!! זו הסיבה שלא מומלץ להתייחס בפורומים על כאבם של סטודנטים הסובלים נרגשי נחיתות.. בהצלחה :)

      • תודה על תגובתך
        עמית | 17/09/2011 20:42

        תוכלי לתת קצת יותר פרטים לגבי התוכנית שציינת? מה היא כוללת ובאיזה תנאים? אני מניח שאוקטובר כבר לא רלוונטי לגבי המגיבים שציינתי שאמרו שהמכללות הנחשבות הם המכללה למנהל והבינתחומי אלה אנשים מהפורום שרשומים בתור עו"ד

        • האמת, לא מעייף?
          סיוון | 17/09/2011 22:30

          תכנס לאתר המכללה למנהל ותראה את תכנית שער פתוח. אין צורך בפסיכומטרי, די בבגרות מלאה. אגב, מבקרת פה לא מעט ומעולם לא שמעתי אמירות כאלה והיה והיו - צריך לבדוק מאילו מניעים נאמרו הדברים. בפשטות, שתי המכללות האלה אינן "הכי טובות" ולבטח אינן "היחידות שטובות" וזאת חלילה מבלי לזלזל בהן. קצת מוזר שכל שאלה פה מכילה את השמות האלה יחדיו כעובדה ואחר כך מתפלאים שאנשים פה מתקוממים על שהפורום מלא ביחסי ציבור או סטודנטים צעירים שבגללם רמת המקצוע אבדה. ישראל 2011.

          • עדיין מתלבט
            עמית | 18/09/2011 17:24

            בדקתי לגבי שער פתוח לא רלוונטי, רק לאוקטובר הבא , ולטענתה אחד מתוך עשר מתקבל. יש בפרס גם מעיין שער פתוח שמצריך ממוצע של 75 בשנה א' תנאי מעבר לשנה ב'. ההתלבטות היא עצומה - מצד אחד יכול להתחיל אוטוטו פרס מצד שני - יש את שני המכללות הנזכרות לעיל שבכל שיחה או פורום מוזכרות בנשימה אחת , ומעלה בי חשש , שלאחר 3 שנים קורות החיים שלי ילכו אוטומטית לגריסה , כי לא למדתי במכללה הרלוונטית. מה אתם הייתם עושים? מתחילים שנה א' בפרס ומנסים להתקבל לשנה ב' במקום יותר נחשב על סמך ממוצע גבוה? דוחים בשנה את הלימודים ומשפרים בגרויות + עושים פסיכו יש לציין שאני בלחץ של זמן מבחינת גיל ולכן מעדיף להתחיל ללמוד ישר תודה לכולם

            • אני לא מבין מה קורה פה
              מי אוהב כסף? | 18/09/2011 19:00

              כמה אנרגייה ומאמץ בתוך השאלות האלה שמציגות כל הזמן את שתי המכללות האלה ואל תגידו לי שהשאלות הן אמיתיות כי עד היום הסתכלתי מהצד וחייכתי אבל עכשיו אני מבין את הבעייה האמיתית.שער פתוח במכללה למנהל : למיטב ידיעתי הם משכנעים מועמדים להרשם אליו אז המאמץ לציין זאת כ"אחד מעשר" אינו נכון. אם אתה חושב שיש למכללה למנהל עדיפות כלשהי על כל המכללות אחרות, אין לי מה להגיד חוץ מזה שהסטודנטים שם עושים לעצמם יחסי ציבור כמו שטענו כאן לפניי ואולי אתה חלק מהם . תת רמהההההההההה כל שאלה שנייה כאן על השטות הזאת

              • ממש לא עושה יחסי ציבור לאף אחד
                עמית | 18/09/2011 20:19

                לא מבין למה הרוגז והעצבים. אני שואל כדי לא למצוא את עצמי עם תואר אחרי 3.5 שנים רץ אחרי משרדים שיקחו אותי. אני לא חושב שיש לשום מכללה זאת או אחרת עדיפות , אני משמיע דעות שחוזרות על עצמן , וגם בבדיקה מול משרדי עו"ד . בסך הכל לא רוצה להתאכזב זה הכל

                • broken record
                  תקליט שבור | 18/09/2011 21:41

                  אלה אינן המכללות היחידות שנחשבות ואם אכן בדקת אצל משרדי עורכי דין כדבריך, מה אתה עושה כאן בפורום? :)באופן אישי אני לא כועסת, רק משתעשעת מהמידע ששותלים כאן בשאלות ולא מתייאשים ושמחה אף יותר לראות שתופעת היחצנו"ת המקוונת פקחה עיניים אצל אנשים נוספים. ובכל זאת, מידה של רצינות לספק שבספק: נכון להיום, ישנה עדיפות לאוניברסיטאות. משרד שיקבל "מכללה מסויימת" לרוב יהיה בבעלות בוגר "מכללה מסויימת". סריקה קלה בגוגל ותגלה שבוגרים רבים במשרדים הגדולים אינם בהכרח מהמכללות שציינת. נפגש בשאלה הבאה, בימים הקרובים. תשאיר שער פתוח ;)

                  • תקליט שרוט
                    עמית | 19/09/2011 19:26

                    לא מבין את האינטרס שלכם לתגובות לא מועילות. לא עושה שום יחסי ציבור לאף אחד, סך הכל צריך כיון ואני אשמח לצירוף מילים בגוגל שמצא לך את מה שאמרת תודה

    • לימודי משפטים - תנאי קבלה והשוואה בין מכללה לאוניברסיטה
      עו"ד ליז קשקש | 19/09/2011 00:06

      שלום עמית אני חזרתי מחו"ל ותיבת המייל בפורום עמוסת שאלות, לכן אענה בקצרה ומקווה שלעניין :) נראה שעשית מחקר מעמיק לגבי דרישות הקדם בין הגופים השונים, כך שעל כך לפחות ראוי להוקיר אותך, מאחר שעושה רושם שאתה בוחן ביסודיות את האופציות בטרם קבלת ההחלטה היכן ללמוד. לא נראה שיש "פתרון בית ספר" שאני או מי מהמגיבים בפורום יוכל להעביר לך, משום שתמיד יהיו החלטות לכאן או לכאן. לדידי, אתה בהחלט יודע בסתר לבך מה נכון עבורך....(ועם יד הלב, מי מיאתנו לא שאל והתייעץ, למרות שתכל'ס הוא יודע מה נכון עבורו?) יחד עם זאת, כדי לא להשאיר אותך בלי התיחסות הולמת, חשוב לי להדגיש שאין חשיבות "לגיל" בו אתה מתחיל ללמוד. נסה להוריד לחץ. עוד שנה או פחות שנה במסע של תואר הכולל התמחות וקריירה שצופנת עתיד לכמה עשורים בחיים, הרי שמדובר במשהו שבטל בשישים.... אם חשוב לך להצליח ולהגיע ללימודים באוניברסיטה (שם גם שכר הלימוד נמוך באופן משמעותי!) הרי שכדאי לקחת את הזמן להכין את עצמך לקראת כך... (פלוס נוסף יש במכינה... והוא שכנראה שבגילך - אולי - קצת "שכחת" איך זה מרגיש על ספסל הלימודים והמכינה יכולה להיות "תרגול מעולה" כדי להתחיל ולחמם את המנועים מחדש....) בלי קשר, אני לא יודעת אם אתה מתכנן להיות עצמאי או אם שכיר, יש לי חברים שלמדו במכללות לא מוכרותועושים המון כסף, עשו סטאז' (כולם מוצאים בסוף) והיום מרוויחם המון כסף, ויש כאלה שהצטיינו בלימודים במכללה מבוקשת או באוניברסיטה ובסופו של יום לא עוסקים בתחום..... הכל עניין אישי שלך. שב עם עצמך... תעשה רשימת "פלוס ומינוס" לכל אופתיה ובחר בחוכמה. שיהיה המון בהצלחה. עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח".

    • לימודי משפטים - תנאי קבלה
      עו"ד ליז קשקש | 05/10/2011 08:37

      עמית היקר כפי שהסברתי לך באופן אישי, ההתלבטות אינה היכן ללמוד, כי אם מה עליך לעשות כדי להשיג את מה שאתה רוצה. כל התשובות נמצאות בתוכך. אף אחד לא יכול להגיד לך מי יקבל אותך לעבודה בעכוד 4 שנים, אם תרצה אחרי ההתמחות לעבוד במשרד גדול, או להיות עצמאי.... שתי האופציות טובות באותה מידה. השקעה של שנה לשיפור היום = שנה של השקעה להתקבל בתנאי קבלה נוכחיים = שנה של השקעה שבסופה תדע אם אתה ממשיך ללמוד או שלא (כי אתה על תנאי) הבחירה בידיך. בהצלחה! שנה טובה וחתימה טובה עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית | ללמוד להצליח

      • תודה ענקית
        עמית אוליאל | 05/10/2011 18:41

        תודה רבה על הכל