לימודי משפטים וכלכלה בתואר משולב

  • תואר משולב-עצה דחופה בבקשה
    אורי | 22/08/2011 16:00

    שלום רב, אני כרגע בן 25 ורוצה להתחיל ללמוד בשנה הקרובה, חשבתי על לימודי משפטים ומנהל עסקים/כלכלה באחת המכללות המובילות. תחום המשפטים מעניין אותי ומרתק אותי אך בשלב זה לא נראה לי שארצה לעסוק בו ולהיות עורך דין. האם יש טעם להשקיע ולעשות תואר משולב על מנת להצליח ולרכוש יתרון מסויים בעולם העסקים? האם ישנה אלטרנטיבה אחרת?

    • לימודי משפטים וכלכלה בתואר משולב
      עו"ד ליז קשקש | 22/08/2011 21:17

      אורי שלום אתה מציין כי מצד אחד אתה רוצה ללמוד משפטים מאחר והמקצוע מרתק אותך ומעניין, אך בד בבד לא בטוה שתרצה לעסוק בכך בעתיד, ומבקש עצה לגבי אלטרנטיבה שתעניק לך יתרון יחסי בעולם העסקים. לפני שאענה לך, שאלתי אליך היא : מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם התואר? איזה יתרון אתה חושב שתוכל להשיג באמצעותו? במילים אחרות (והנה התשובה שלי אליך): תבדוק לאן אתה רוצה להגיע ואז תגזור לאחור.. אם תגיע למסקנה שתואר כזה (או אחר) רלוונטי ומקדם - הרי שכדאי ללמוד או כדבריך "יש טעם להשקיע". למשל... אם אתה רוצה להיות פסנתן בפילהרומנית, לפני כן עליך להיות נגן בתזמורת עירונית, ולפני זה לנגן בקונסרבטוריון ולפני כן ללמוד נגינה במסגרת שעורים במתנ"ס או פרטי.... הגזירה היא מהמטרה הסופית לאחור ולא הפוך.... אין טעם להשקיע במשהו שלא יוביל אותך לאן שאתה רוצה. זה נכון בחיים , ככלל, ולא רק בלימודים לתואר ראשון, שני או אפילו לדוקטורט. ועוד מילה או שתיים לפני שאסיים: ראה, יתרון יחסי בעולם העסקים, בהחלט יכול להיות למי שנושא תואר עורך דין, כמו גם למי שהשתתף בנבחרת הג'ודו של ישראל (יש קשר הדוק בין ספורט לעסקים)... זה עניין של מי אתה ומה אתה מביא איתך. לא "התואר" הוא מה שיעניק לך יתרון, אלא מי שאתה ומה שתביא איתך אל תוך ה"תואר". שיהיה בהצלחה! אשמח לשמוע מה דעתך :) עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח.

      • עו"ד ליז קשקש
        אורי | 24/08/2011 16:43

        עו"ד דין ליז קשקש, תודה אני מסכים עם הדברים שכתבת, במידה והייתי יכול לצפות היכן אהיה בעוד כ 5 שנים ובמה ארצה לעסוק אין ספק שהייתי יותר מגובש לגבי מסלול הלימודים. בהמשך לדימוי שלך אני רוצה לנגן בפילהרמונית אבל לא בטוח לגבי כלי הנגינה (: תחומי העניין שלי הם משפט מסחרי, שוק ההון ופתיחת עסק עצמאי. זה ברור לי שהתואר הוא תיאורטי בלבד וישנו הבדל עצום בין התיאוריה לפרקטיקה. אני אנסה להיות יותר ספציפי , במידה ולא ארצה להתמחות כעורך דין ולגשת לבחינות הלשכה, האם כדאי לי ללמוד משפטים בנוסף למנהל עסקים רק כדי לרכוש ידע ? האם התואר יתן לי כלים מעשיים למרות שאני לא מתמחה בו? האם ישנן אופציות אחרות להעשרה שיהיו מספיק בשרניות? האם ישנן אפשרויות תעסוקה לבוגר במשפטים ללא רישיון עריכת דין? אין לי כל כך עם מי להתייעץ כך שאני מודה לך מאוד (:

        • לימודי משפטים לתואר ראשון, ללא התמחות - כיתרון בעולם העסקים
          עו"ד ליז קשקש | 24/08/2011 19:09

          הי אורי ראשית, תודה על המילים החמות :) שנית, לעניין שאליו אתה מכוון..... אני מבינה שאתה לא רוצה להתמחות. העניין הוא כזה - תואר ראשון במשפטים, בהחלט יפתח בפניך תחומים רחבים של הבנה משפטית ענפה, ויעניק לך יתרון יחסי גדול על פני אנשים שלא למדו משפטים. אתה גם יכול לבחור באשכול לימודים אזרחי-מסחרי ולכוון כך שכל הקורסים במקצועות הבחירה יהיו בתחום זה. לכן, בהחלט יש מקום לומר שהלימודים יעניקו לך יתרון יחסי. לגבי השאלה שלך על אפשרויות תעסוקה של משפטנים שלא עברו בחינות לשכה - הן מגוונות והעובדה היא שיש עו"ד רבים שלא עוסקים במקצוע. לא הבנתי אם אתה מכוון למסלול של שכיר או של עצמאי וזו גם נקודה שצריך לקחת בחשבון... אני מציעה שלפני שאתה עושה מהלך שיכול לקחת ממך מספר שנים, אנרגיה וכסף.... שב עם עצמך ותחשוב באמת מה אתה רוצה?! זו לא שאלה פשוטה, וחשוב להשקיע בה את המחשבה הראויה. אם תרצה תהליך של אימון (ויש מאמנים לקריירה) אולי שווה להתייעץ עם מישהו חיצוני. אני בעצמי עושה אימונים כאלה לאנשים שרוצים לסדר לעצמם את המחשבות. ואשמח לעזור לך שלא במסגרת הפורום, כי יש המון נקודות שלא ניתן ללבן במסגרת המצומצמת של יריעה זו. הבט, ברור לי שאתה מחפש להעשיר את עצמך, ודרכי העשרה נוספות הן לעשות תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במשפטים באונ' רק לשם העשרה ומבלי להיות עו"ד בפועל... (יש לי כמה חברים שעשו מסלול דומה בבר אילן והיו מרוצים, וזאת שוב מבלי להכנס להמלצה לגבי טיב השעורים או התוכן המועבר בהם).... כך שאופציות תמיד ישנן...! חז"ל אמרו : "סוף מעשה במחשבה תחילה". שיהיה המון בהצלחה. עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח"

    • אם הדבר מתאים למה שאתה רוצה לעשות עם התואר
      אופיר אמנון | 24/08/2011 12:47

      כלומר למקום שאליו אתה רוצה להגיע, אז תואר משולב יכולה להיות אופציה טובה. אני אומנם מעולם לא התעניינתי יותר מידי במנהל עסקים אבל קרוב משפחה שילב קורסים מכאן ומכאן במכללת נתניה, לא יודע אם זה פאקטור מבחינתך אבל הלימודים המשולבים האלה הם ארבע שנים.