לימודי תואר ראשון במשפטים, משולב עם כלכלה

  • חייב עצה דחופה תודה!
    דני | 20/08/2011 23:33

    שלום לכם,אני כרגע עובד בחברת היי טק בתור איש סיסטם ואבטחת מידע אני בן 24 ומרויח מעל 11אלף, אבל שואף ללמוד משפטים. בגלל המצב הכלכלי אני לא יכול כרגע לעזוב את העבודה. בנתיים למדתי כמה קורסים בפתוחה בכלכלה(מקצוע שגם מאוד מעניין אותי וגם המליצו לשלב את זה עם משפטים) אני מכיר את הבעיתיות בתחילת עבודה בתחום. אבל חשבתי אולי על שילוב של יועץ משפטי בתחום אבטחת מידע (שאני מכיר מתחום מחשבים) וזה יכול להיות אולי נישה מעניינת ויקל אלי בחיפושים אחרי משרה אחר כך. כרגע אני לא יודע אבל אני אתחיל לימודי משפטים כשכל אוניברסיטאות ואפילו  במכללות מכובדות לא מקיימות לימודי ערב. מה שחשבתי אולי ללכת ללמוד לימודי ערב בהתחלה במכללה כלשהיא שלא הכי נחשבת ואז לנסות משם לעבור לתל אביב....שאלה אם בכלל עושים מעברים כאלה...בתנאי בוודאי שאני מצטיין באותה מכללה..........או מצד שני אני יכול לעשות משהו מטורף לגמרי ללכת ללמוד משפטים באונירבסיטת תל אביב ולהישאר במשרה של 70% ואיכשהו ללמוד מהבית באותו זמן. במקום להגיע לכל השיעורים. האם זה אפשרי? עוד משהו האם הייתם ממליצים לי להיכנס לתחום ולשלב אותו עם מקצוע אחר כמו כלכלה או ניהול? תודה.

    • לימודי תואר ראשון במשפטים, משולב עם כלכלה
      עו"ד ליז קשקש | 21/08/2011 12:00

      דני היקר ראשית, ברכות על רצונך ללמוד ולהתפתח בתחום שמעניין אותך. שנית, לפני שאייעץ לך מה כדאי לך ללמוד ואיפה?.... האם אתה מגובש בדיוק מה אתה רוצה ללמוד? בהחלט ניתן ללמוד ולעבוד, ובהחלט ניתן להשלים את החומר בעצמך, הכל כמובן תלוי ברמת חובת הנוכחות שדורש המוסד האקדמי אליו אתה נרשם. יחד עם זאת חשוב לקחת בחשבון את המצב הפיננסי. לימודים במכללה עולים הרבה יותר מלימודים באוניברסיטה. השיקולים הם רבים ומגוונים. קח בחשבון את שכר הלימוד בשני המקומות- יכול להיות שאתה תשלם למכללה על לימודי ערב פי 3 ממה שעולה באוניברסיטה, תוך כדי עבודה במשרה מלאה או ב-70%, אבל גם יכול להיות שתעבוד בחצי משרה, ותלמד בבקר - באוניברטיסה ותשלם שכר לימוד מופחת. ההגיון ברור. כמי שלמדה במכללה למנהל, תואר ראשון ושני - בדרך כלל כשיש רצון ישנה דרך. שכר הלימוד הגבוה לא הרתיע אותי, ושילבתי עבודה ב-70% משרה (בעיקר לאחר סיום שנה א, כשכבר הבנתי מהם העקרונות להצלחה בלימודים הדרושים באותו מוסד אקדמי). שיהיה המון בהצלחה! נ.ב לגבי שילוב עם כלכלה וניהול - האם ברור לך מדוע אתה רוצה לשלב את זה? זו לא חוכמה ללמוד הכל "כדי שיהיה" אלא באמת להבין מה אתה הולך לעשות עם זה אחר כך? תחדד עם עצמך לאן אתה רוצה להגיע - ולשם תכוון את מלוא הכוח. :)

      • עוד כמה שאלות
        דני | 28/08/2011 15:40

        היי, קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והמעמיקה. אז ככה יש עוד כמה שאלות שאני אשמח שתסבירי לי:1.אני רוצה ללמוד כלכלה או ניהול קודם כל כי כבר יש לי כמה קורסים בכלכלה מאוניברסיטה פתוחה ודבר שני בגלל שמעניינים אותי כמה כיוונים שאני  רוצה להתמחות  בהם בשוק ההון, במסחר או נדלן ולכן אני חושב שכלכלה וניהול יכול לקדם אותי או אולי גם לעזור מבחינת משכורת אני צודק או טועה?2. האם זה שמעסיקים יראו שעבדתי בהיי טק עד גיל 26 בתור סיס אדמין ואבטחת מידע (כמה שנים טובות אחרי צבא) יעזור לי להתקבל לעבודה או מבחינתם זה יראה כי ביזבוז זמן? עוד תחום שאולי מעניין אותי להיכנס עליו זה אבטחת מידע מבחינה משפטית ומכיוון שיש לי כבר נסיון טכני בזה זה יכול לתרום אם אני לא טועה? אבל לא מכיר התמחות כזו וגם אף פעם לא שמעתי  על אנשים שמתעסקים פה בזה.תודה רבה.

        • תואר משולב - כלכלה ומשפטים
          עו"ד ליז קשקש | 29/08/2011 07:38

          דני שלום ובקר טוב 1. אם יש לך קורסים בכלכלה מאוניברסיטה פתוחה - עליך לברר מול המוסד האקדמי בו אתה מתכנן ללמוד שהם מכירים בקורסים אלה. לא כל מוסד מכיר בכל קורס ואל לך להסיק מסקנות מבלי לבדוק. שים לב: כלכלה ושוק הון או מסחר בנדלן הם עולמות כלכך שונים זה מזה - נראה לי שאינך מפוקס מבחינת מה שאתה רוצה. אז אענה לך ממש כפי שעניתי קודם - אם לא תדע מה אתה רוצה, לא משנה באיזה מסלול תבחר. הכי חשוב זה להבין מדוע אתה רוצה בתואר ולא לעשותו ואז לחשוב... וחבל שלא תשקיע בכך מחשבה, משום שזה יכול לחסוך לך אנרגיה רבה, כסף ובעיקר זמן... 2. לעניין היותך בן 26 בוגר היטק- שוב, זה טוב ויפה בקורות חייך, ובהחלט נעים לדעת שבחור מוכשר כמוך עבד ועשה דברים כאלה אחרי הצבא, השאלה היא באיזה תחום תבחר לעבוד כדי שזה ייחשב משהו רלווטי. אם באמת תבחר להתמחות בתחום של אבטחת מידע - בהחלט יש לך יתרון. (שים לב יקירי - שזה תחום שלישי כבר שאתה מזכיר! - אולי בכל זאת כדי לעשות "הפסקת מחשבה ומיקוד?!"). אגב.... אני לא בטוחה שיש תחום של אבטחת מידע משפטי - כן או לא,,, הייתי מציעה לך לברר את זה בחברות הייטק גדולות, אני בטוחה שיש שם מענה. כמובן שכדאי לך לברר בקרב אותם אנשים שעבדת אצלהם - זה מקום טוב להתחיל את הברור ממנו.... שיהיה המון בהצלחה. עו"ד ליז קשקש | מנכל"ית "ללמוד להצליח".

          • אני באמת לא הכי ממוקד ויש סיבה לכך
            דני | 29/08/2011 14:36

            את צודקת לגמרי אני לא הכי ממוקד. אבל יש דבר אחד שאני בטוח בו שאני רוצה ללמוד וזה תואר במשפטים ותמיד רציתי לעשות את זה. עוד מקצוע שמעניין אותי בתקופה אחרונה זה כלכלה וניהול. מעניין אותי מצד אחד להבין את כל התהליכים הכלכלים ברמת המדינה ומצד שני רוצה ללמוד על איך לנהל השקעות נכון להבין יותר במערכות פיננסיות שונות ובבורסה. זו הסיבה שבגללה לקחתי קורסים בעבר וזו הסיבה שאני רוצה להמשיך עם ניהול או כלכלה באוניברסיטה במקביל למשפטים. אני בטוח שאני כן רוצה להתעסק בעריכתת דין או יועץ משפטי כמקצוע בעתיד, אבל השאלה הגדולה פה באיזה תחום אני רוצה להתמחות?.... ופה נשאלת השאלה מה יותר התאים לי וזה גם אני לצערי לא יודע לענות בנתיים...כפי שציינתי מקודם לדעתי אם אני לא טועה התמחויות בשוק ההון,מסחר בינלאומי ונדלן הם הכי קרובות לתחום העסקים שמאוד מעניין אותי. אני לא יודע בפירוט מה בדיוק עושים בכל אחד מהם עורכי דין. תחום אחרון שמעניין אותי זה תחום אבטחת מידע שיצא לעבוד איתו באופן טכני, אך גיליתי לא מזמן שקיים כזה תחום גם בעולם המשפטי והוא גם נראה לי מרתק ***צונזר ע"י המערכת***אבל זה נכון לגמרי שאני לא סגור לאיזה תחום עדיף ללכת ואיזה תואר עדיף לשלב ביחד עם משפטים......בכל מקרה שאלתי זה שאני מתחיל ללמוד רק בגיל 26 לא מגביל אותי אחר כך..והאם מעסיקים יבינו שלא סתם ביזבזתי את השנים... תודה רבה.

            • מיקוד וקבלת החלטות
              עו"ד ליז קשקש | 29/08/2011 14:58

              דני היקר אתחיל מהסוף - ללמוד משפטים בגיל 26 זה לא מאוחר ולא "בזבזת את הזמן" (אני התחלתי ללמוד משפטים רק בגיל המופלג של 27 ואת התואר השני עשיתי בגיל 29, תוך כדי התואר הראשון.... העולם מלא הפתעות).... נכון?! וברצינות, אני מבינה את הבלבלת שאתה מצוי בה. הייתי מראיינת מספר עורכי דין שעוסקים בכל אחד מהתחומים. גש, תציג את כצמך, תבקש לשוחח איתם (אנשים רבים נחמדים מכפי שנדמה לך... ואוהבים לעזור, אני בטוחה שתמצא מי שיסכים לספר לך במה כרוכה עבודה בענף זה או אחר). עוד משהו שאני יכולה לספר לך, הוא שאם ללמוד משפטים זה משהו שתמיד חלמת לעשות - אז תעשה את זה. גם אם לא תעסוק בכך בפועל, תהנה ותפיק מהלימודים ערך וידע. אין ספק בכך. ישנם עורכי דין רבים, שאינם עוסקים במקצוע ופנו לעולם העסקים... זה בסדר גמור לא לדעת. אם אתה בטוח שזה משהו שאתה רוצה - עדיף להתחרט על משהו שרצית ועשית מאשר להתחלט על אי העשייה.... (מה היה קורה אילו.... ואיך הייתי עושה אם....). כך לפחות אני פעלתי כשפניתי ללימודי המשפטים, וכאמור הייתי מבוגרת יותר ממך. המון הצלחה! אם תשאיר את פרטיך במערכת - או כאן, אשמח ליצור איתך קשר כדי להפנות אותך ליעוץ והכוונה לקריירה. עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח".

    • שוב יחסי ציבור???
      סיוון | 22/08/2011 20:51

      לפני כחודש פירסמת בדיוק את אותה השאלה (אות לאות!) כשנטען (לדעתי בצדק) ששאלתך נשאלה ממניעים של יחסי ציבור ("מכללות שלא מלמדות לימודי ערב"). אז צונזרת (גם כן בצדק) ונאבקת על תמימותך. וכעת, הסיפור חוזר (זה קשור לעובדה שיש מנהלת פורום חדשה?). הרי שכך, הוכחה ניצחת ששאלה זו נכתבה בכוונה בכדי להעביר מסר שיווקי. הרסתם את רמת המקצוע. אגב, גם לי יש שאלות.. אגב, גם המכללה למנהל אינה מקיימת לימודי ערב והיא לא נחשבת טובה יותר מהשאר.

      • יחסי ציבור ללימודי משפטים
        עו"ד ליז קשקש | 22/08/2011 21:23

        סיוון היקרה לא ידועה לי ההיסטוריה של הפורום. לצערי, בצדק את טוענת שיש אנשים שמנצלים את הפלטפורמה הזו לעשות לעצמם תוכן שיווקי ויח"צ באופן בוטה ושאינו מכבד את המעמד. אני בטוחה שכל מכללה, שקיבלה אישור מהמל"ג לפתוח מסלול אקדמי לתואר (וזה לא משנה אם מדובר במשפטים, או במקצועות אחרים) הינה "מכובדת"! על כך אין חולק! אני מבקשת לציין כי לא נטען בהודעה, ובטח לא על ידי, כי המכלה למנהל מכובדת יותר ממכללות אחרות (ואם כך הובנו הדברים שלי, הרי שזה המקום להבהיר זאת). תודה לך על המידע, רואים שאכפת לך ממה שמתרחש כאן! כן יירבו גולשים כמוך :) ואגב... כתבת "גם לי יש שאלות...." מהן? אשמח להשיבך. ערב נפלא שיהיה. עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח"

        • לא נותר לי אלא לברך את גישתך
          סיוון | 23/08/2011 01:47

          מילותיי לא הופנו כלפייך, אלא כלפיי השואל "השאלה".הפורומים המשפטיים הפכו בשנים האחרונות לזירת התקוטטות מלאה בהשפלות (ישירות ועקיפות) שאינה מכבדת את מקצוע המשפטים בפרט ואת ההשכלה הגבוהה בכלל. אם זו גישתך לניהול הפורום, אני משוכנעת ובטוחה כי רמת הדיון ורמת ההתנהלות כאן תעלה ועל זה אין לי אלא לאחל לך את כל ההצלחה שבעולם.

        • בבקשה מבקש ממך להתייחס לשאלות ששאלתי מקודם
          דני | 28/08/2011 22:40

           ואם את לא רוצה לענות פה בגלל ההתנגדות אז את יכולה בבקשה לשלוח לי הודעת מייל. מאוד מודה לך. תודה רבה.

          • התייחסות לשאלות בפורום
            עו"ד ליז קשקש | 29/08/2011 07:46

            דני שלום אפתח ואומר כי בתור מנהלת פורום חדשה כאן, אני משתדלת לענות באריכות ולתת מענה ראוי לכל שאלה. שנית, שמת לב שעניתי לך בלי קשר להתנגדות שהועלתה כאן, משום שאני חושבת ש"כל אחד צדיק וחף מפשע אלא אם הוכח אחרת". יחד עם זאת, לא תמיד המענה הוא באותו היום, והייתי מציעה לך להתאזר בסבלנות ובסובלנות. ניהול הפורום מסב לי אושר רב והנאה, אני שמחה להשיב כאן ולתת לאנשים תשובות בנושאים הבוערים, אך בכדי שאוכל לעשות זאת ברצינות הראויה אני צריכה להתפנות לשם כך, דבר שלא תמיד קורה "אינסטנט". (קח בחשבון שתשובה יכולה להתעכב עד 48 שעות). תודה על ההבנה, בהצלחה בהמשך דרכך. נ.ב. כפי שאמרתי בעבר- ישנם מקרים בהם התשובה אינה "מספקת" משום שנדרש להבין את הנפשות הפועלות "מאחוריי המילים הכתובות" ולשם כך נדרשת שיחה בארבע עיניים של ייעוץ ומיקוד לקריירה. אם תרצה בכך - צור איתי קשר דרך האתר (או עם כל מאמן לקריירה כראות עיניך). עו"ד ליז קשקש | מנכ"לית "ללמוד להצליח".

            • תודה רבה על כל העזרה...
              דני | 29/08/2011 11:04

              ליז שלום,לא היה לי ספק קטן בכך שאת מנהלת פורום בצורה ראויה ביותר ובאמת כפי שזה נראה עונה בפירוט רב ביותר על השאלות הנשאלות בפורום. וגם על השאלה שלי ענית בצורה מדהימה ומפורטת ואני מודה לך עך כך. העניין שהתעוררה בי הרגשה אמש שבגלל ההתנגדות הנמרצת של גברת סיוון לא תבוא תגובה ממך בהמשך כי תהיהי סבורה על כך שאני "יחצן של מוסד מסוים".. אבל תודה רבה שבכל זאת ענית וישר כוח.נ.ב.כיצד אני יכול לפנות לייעוץ ישיר? והאם זה מותנה בתשלום כספי?

      • נראה לי את מטעה את עצמך
        דני | 28/08/2011 22:37

        גברת סיוון,זה נכון שפירסמתי  את ההועדה קודמת לפני חודשיים. אבל זה לא נכון שהזכרתי את המכללה למנהל.....  הזכרתי מכללה אחרת שכן מלמדת בלימודי ערב ושאלתי איך היא לעומת אוניברסית תל אביב....לא יודע איך הגעת שניסיתי לפרסם את מכללה למנהל, אבל לצערי את ועוד כמה קפצו עלי ואז לא קיבלתי תשובה חד משמעית...כפי שאת רואה גברת סיוון הפעם לא הזכרתי ולא הכפשתי שם של שום מכללה ועדיין את לא מרוצה? אני יודע שאין לימודי ערב במכללה למנהל ואני לא מזכיר אותה אף פעם..... אין לי שום דעה משוחדת לגבי מכללה או אוניברסיטה, אני לא יושב פה קבוע בפורומים ואין לי מושג שאנשים קופצים פה ומפרסים כל מיני דברים לגבי המכללות. אני בתמימותי באתי ושאלתי, אבל בגללכם לא רק שמחקו חצי משאלה גם לא קיבלתי תשובה מלאה.אז לפעמים באמת תחשבי קודם לפני שאת מגיבה ותדעי להבדיל:האם זה באמת פרסום או סתם בנאדם מתעניין במקצוע ועומד מול בחירות קשות..תודה המשך יום נעים.

        • שנינו יודעים שזו לא אני שמטעה
          סיוון | 29/08/2011 18:34

          לא נולדתי אתמול. מזה תקופה ארוכה אני ועוד רבים עדים על התקפות ישירות ועקיפות על מוסדות אקדמיים, נסיונות מרים לעשיית דמוניזציה ואנא ממך אל תיתמם. מרכיב מרכזי מהטענות שמועלות, פונות נגד יסודות שמייחדים מוסדות מסויימים וכאלה שלא מייחדים כאמור. אני שוב מזכירה כפי שהזכירו לך לשמחתי לא מעט: חלק גדול מהשאלות כאן נשאלות בצורה עקיפה בכדי להטיל דופי או למסור מידע "עקיף" באמצעות שאלה. פרטנית לגבי המכללה למנהל, לצערי ראיתי גם דיונים (עד שהתחילו להתערב בנושא) נמוכים, פוגעניים ומנותקים מהמציאות. מי שחושב שהמציאות הזו תימשך, טועה ובגדול. כל נסיון של סטונדטים מורעלים ברגשי נחיתות ייענה בתגובה. רבים מדברים על התופעה, שאנשים רבים בענף מפצים על רגשי הנחיתות דרך הפורומים וכואב לי לראות את רמת המקצוע נרמסת ע"י שיח רדוד ושקרי.

          • סיוון אני מחזק את דברייך  לת
            oren | 30/08/2011 22:58