רישום פלילי - האם ניתן למחוק? וכיצד?

  • לימודי משפטים ורישום פלילי- עזרה בבקשה
    אלעד | 17/08/2011 14:49

    שלום רב, אני מתחיל לימודי משפטים בשנת הלימודים הקרובה באחת מהאוניברסיטאות המובילות.זה היה חלום חיי מאז ומתמיד, אך יש לי כמה חששות. כשהייתי בן 17.5 נעצרתי ונחקרתי בגין אחזקת סמים קלים, נשפטתי והתיק שלי הסתיים באי הרשעה וכעבור כשנתיים נסגר כחוסר עניין לציבור.בגיל 22 נעצרתי בגין תגרה במקום ציבורי, ביליתי לילה שלם במעצר ולא הוגש נגדי כתב אישום והתיק נסגר כ "חוסר ראיות". במקרה הספציפי הנ"ל לא הייתה לי כל אשמה פשוט הייתי במקום הלא נכון בזמן הלא נכון והמשטרה החליטה לעצור חשודים שהיו בסביבת המקום. הגשתי בקשה בכתב ובו נימקתי והסברתי את עמדתי (הגשת הבקשה הייתה ללא עורך דין) כעבור חודשיים קיבלתי מכתב שמציין שהעילה לסגירת התיק שונתה ל "חוסר עניין לציבור". לפי מיטב ידיעתי אין אפשרות למחוק רישום פלילי והמידע הזה לא ימחק לעולם, היום אני בן 26. עשיתי שירות צבאי קרבי וחוץ משני המקרים הנ"ל לא היו לי שום הסתבכויות עם החוק. ברצוני לדעת האם הדבר יפגע בי במהלך הלימודים, מציאת התמחות וקבלת רישיון לעריכת דין.למעשה העניין מעיק ומתסכל ואני חושש שעתידי המקצועי נמצא בסכנה עקב המקרים הללו. אשמח לתגובות ועצות . תודה

    • רישום פלילי - האם ניתן למחוק? וכיצד?
      עו"ד ליז קשקש | 18/08/2011 19:45

      אלעד היקר לעניין התיק שניפתח בגיל קטינות - בעיקרון הנתונים שכתבת קצת לא ברורים לי מהבחינה המשפטית ולכן אענה בשני מישורים: (א) אי הרשעה או (ב) חוסר עיניין לציבור כלומר לא ברור כיצד מדובר באי הרשעה (זה סוג של "עונש") על תיק שנסגר.... וכאן כוונתי לתיק שלך בגיל 17.5 אני יכולה לומר רק שאם אכן זה אי הרשעה - כשתתבקש להוציא ר"פ לקראת הליך התמחות ו/או בקשה להיבחן בבחינה של לשכת עורכי הדין - הלשכה תוכל לראות את התיק הזה במסגרת פתיחת ר"פ. בהקשר של התיק השני שלך מגיל 22: תיק שניסגר מחוסר עיניין לציבור - הוא תיק מעט בעייתי כיוון שמחד גיסא היתה עבירה ומצד שני החליטו לא להגיש עליה כ"א כיוון שלא מצאו אותה חמורה מספיק..ולכן היא שרירה וקיימת ברישום פלילי. לעיניין הלישכה:כאשר יוציאו לך ר"פ הם אכן יראו גם את ההרשעה שלך כקטין וגם את זו כבגיר בגלל הנסיבות שבהן היא נסגרה. אבל....והנה חדשות טובות - כל העוול הזה יכול להחסך אם רק תיגש לעו"ד פלילי אשר יעשה בקשת חנינה לנשיא. בקשה זו הנה על פי חוק תקנת השווים והיא נותנת סמכות לנשיא המדינה למחוק עבירות פליליות שפג זמנן ו/או כאלה שניסגרו בעילות שאינן אי-אשמה.כך שמי שסיפר לך שאי אפשר להפטר מהרישום לנצח-טעה והטעה וחבל. עצתי לגשת לעו"ד המתמחה בפלילים ולבקש ממנו הליך מחיקה, כי עד שהנשיא נותן אישור למחיקה לוקח בין חמישה חודשים לחצי שנה אז זה הזמן להזדרז. בהצלחה. עו"ד ליז קשקש

      • תודה, יש עוד כמה שאלות בבקשה
        אלעד | 18/08/2011 21:22

        תודה רבה, הוצאתי ר"פ ואכן שני התיקים מופיעים התיק בו העונש היה אי-הרשעה מופיע ברישום הפלילי והתיק השני שנסגר מופיע ברישום המשטרתי והעילה היא "חוסר ראיות" ולא "חוסר עניין לציבור". השאלה שלי היא קצת יותר ספציפית, אני מודע לכך שניתן למחוק רישום פלילי אבל זה לא וודאי ואף עורך דין לא יכול להבטיח לי את זה. אז אני רוצה לשאול אותך- לפי מיטב ידיעתי לא ניתן לקבל רישיון לעריכת דין רק אם הייתה הרשעה, האם זה נכון? נניח שבעוד ארבע שנים אסיים את הלימודים והרישום עדיין יופיע , האם אוכל להתמחות ולקבל רישיון? עד כמה העניין חמור? ומהם הסיכויים שלי למחוק את הרישום. אשמח לקבל ממך תשובה וחוות דעת מקצועית לפני שאני מחליט להגר , תודה תודה תודה (:.

        • רישום פלילי והתמחות / עריכת דין
          עו"ד ליז קשקש | 21/08/2011 12:10

          אלעד היקר לפני שאתה מהגר... :( שתי נשימות....ו.... אני מציעה שתתקשר ללשכת עורכי הדין, לקבלת המידע המדויק ביותר ממקור הראשון שמחליט בעניין. הנה המספר הישיר של מחוז מרכז (מזכירות הוועד הארצי והמועצה הארצית)- 03-6362200 אתה יכול גם להתקשר ישירות לטל 02-5411200 זהו המספר של הועדה שאחראית על התמחות והסמכה. תתייעץ איתם ומובטח לך שתקבל את כל התשובות לשאלותיך. בברכה חמה, ובהצלחה~! עו"ד ליז קשקש

          • תודה רבה לעו"ד ליז קשקש  לת
            אלעד | 21/08/2011 20:21