חלומות נועדו להתגשם...

  • שאלה חשובה ביותררר
    ליאן | 26/08/2010 14:16

    היי,שאלה לי ואשמח אם אקבל עליה תשובה ומסופקת .אני בת 18 , שנת לימודים אחרונה לקראת סיום בגרות מלאה.החלום שלי הנו להיות עורכת דין אך אינני מבינה כלום במה שהדבר כרוך . למשל: איזה ציון ממוצע של ציוני בגרות צריך להיות לי בכדי להתקבל לאוניברסיטה לשם לימודי המשפטים,האם כדאי בכלל להכנס לתחום הזה?שאיפתי היא ללמוד עם סיום שנות הלימודים התיכוניות שלי באחת מן האוניבריסטאות בארץ ומשם כמובן להמשיך ולפתח את הרעיון,לאחר מכן עם סיום הלימודים בע"ה ויינתן לי - להתגייס לשירות הצבא (בגיל  21-22 פחות או יותר)  כעובדת במקצוע (עורכת דין של הצבא ) ומשם להמשיך את שירותי  בקבע. שוב , אשמח אם אקבל תשובה.

    • חלומות נועדו להתגשם...
      מיכל | 26/08/2010 14:46

      ליאן היקרה, מקריאת החלק השני של שאלתך נראה כי כר החלטת- את רוצה להיות עו"ד והכל כבר מתוכנן. לדעתי, אל תתעסקי בשאלה האם כדאי או לא להיכנס לתחום הזה או לא ממניעים אחרים מלבד עניין ורצון. קרי, אם זה מה שמעניין אותך תלמדי משפטים. לימודים אקדמאיים הם לא עניין של מה בכך וללמוד נושא שאינך מתחברת אליו, יקשו עלייך יותר. לעניין התנאים בעיקרון באופן כללי נדרש ממוצע בגרות גבוה + ציון טוב בפסיכומטרי (אני אישית לא הייתי ממליצה ללמוד במקום שאינו דורש פסיכומטרי, יש בכך להעיד על רמתו). קשה לומר מספרים מדוייקים שכן מדובר במתאם הציונים (ככל שהבגרות גבוהה יותר ציון הפסיכומטרי יורד, ולהיפך). וכן ישנם הבדלים בין מוסדות הלימוד השונים. לעת עתה, המון בהצלחה ובתקווה להגשת חלומותייך!

      • שוב המשווקת הזו??
        המתקן | 26/08/2010 16:57

        בכל מכללה תוכלי להתקבל ללא פסיכומטרי אם תקראי את ה"אותיות הקטנות", ואני יכול להוכיח לך זאת דרך קישור פשוט.ההודעה הזו כחלק ממאמץ שיווקי בלתי מתפשר של מוסד אקדמי.אני יודע ש"הדיון ההוא" נמחק אבל אני מוכן להעלות אותו מחדש..

        • לא ייאמן!
          ש | 26/08/2010 17:38

          פשוט לא מתייאשים..לא מוציאה מכלל אפשרות שמדובר במישהו\י שסובל\ת מהפרעה אובבסיבית כפייתית...מילא, אבל כמה שקרים!!!

          • למתקן ול-ש
            מיכל | 29/08/2010 15:34

            אין לי מושג מיהי אותה "משווקת" שאתם מייחסים לי. שמי מיכל ואני בסיומה של שנת ההתמחות שלי, ואני לא מטעמו של שום מוסד כזה או אחר. לא בכדי לא ציינתי או המלצתי על אף מוסד לימודים. כל רצוני היה לעזור ולעודד את הבחורה הנחמדה ששאלה שאלה תמימה ומתוך חוסר ידע מספק. צר לי על כך שבעולמכם כל עזרה תמימה נראית לכם כאקט שיווקי כזה או אחר- כאילו הכל אינטרסנטי בעולמנו... הפעם לפחות – טעיתם ובגדול. למיטב ידיעתי ישנם מוסדות אקדמאים אליהם לא ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי, ויש כאלו שמלכתחילה לא נדרש פסיכומטרי. אם אתם יודעים אחרת אתם יותר ממוזמנים לכתוב את תשובתכם ולהאיר את עיניה של ליאן. כל טוב, ובהצלחה.

            • שבי כבר בשקט
              המתקן | 29/08/2010 17:53

              יחסי הציבור שאת עושה למכללה שלך נמאסו פה על כולם.וכרגיל, כמה מאמץ השקעת בתשובתך והליקוק בשפתך (קרי, רהיטות...)מצורף פה קישור לדיון שנמחק, שיראו כולם שוב ושוב איך מחלקות יחסי ציבור מנסות לבנות שם כשאין ממה. הקישורים בפנים.

              • הקישור
                המתקן | 29/08/2010 17:54

                http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:y6WWGsW7rR0J:www.lawforums.co.il/ObjDoc.asp%3FPID%3D261654%26OID%3D261861%26docMode%3Dprint%26oType%3D3+%22%D7%98%D7%95%D7%91+%D7%A0%D7%95...+%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9F+%D7%9E%D7%99+%D7%A9%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9F%22&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il

              • איזו שפה גבוהה
                מיכל | 29/08/2010 18:18

                השפה שלך- תענוג- ובכל מקרה חכם גדול אתה לבטח לא- אני בוגרת אוניברסיטה. ואיפה בדיוק עשיתי שיווק למכללה כלשהי??? רהיטות??? השקעה??? אולי אתה רגיל לדבר בשפת רחוב ע"ע "שבי כבר בשקט", "ליקוק".... בושה וחרפה למצוא פה אנשים כאלו. את רואה ליאן יקרה , כנראה שקיבלת עוד סוג של תשובה- גם עו"ד כאלו יש- וחבל ועצוב!

                • דמגוגיה זולה :)
                  המתקן | 29/08/2010 18:43

                  ואני בוגר ייל. אמרתי, אז מה?אני בטח לא חכם גדול? מעניין איך הבחנת... כמה זול :)ועכשיו לענייננו. שבו בשקט כבר אנשי יחסי הציבור ותקראי את הקישור שצירפתי. לא ארד לרמתך ולכן לא אחזיר טענות פינג פונג זולות ריקות מתוכן כמוך (ראי ליאן: רמה, זילות, עו"ד ושאר הירקות).מרגישים שמשהו כואב לך... מעניין למה. ואם זו דרך ההתמודדות שלך עם טענות - מה יהיה בבית משפט?