לימוד משפטים

  • האם כדאי להשקיע זמן ומאמץ ולדחות את לימודיהמשפטים?
    ויטל | 19/07/2010 09:46

    שלום רב,השתחררתי מצה"ל לפני כשבועיים וברצוני ללמוד משפטים כבר בשנה הבאה. ממוצע הבגרות שלי 88(מפני שלא שמתי דגש רב על הלימודים בתיכון) ועדיין לא ביצעתי את המבחן הפסיכומטרי. אני בטוח שאוכל להוציא ציון גבוה במבחן הפסיכומטרי אבל האם המאמץ ישתלם לי?שאלתי היא, האם אני לא אוכל להתקבל לאוניברסיטאות אך ורק מפני שציון ממוצע הבגרויות שלי לא מספיק גבוה ולכן אין טעם להשקיע בפסיכומטרי ובמקרה הזה ללכת ללמוד במכללה, או להשקיע בפסיכומטרי ,להוציא ציון גבוה ולנסות להתקבל לאוניברסיטה? (אם כן, מה הציון הנדרש?)שיקול הזמן חשוב לי מפני שאני רוצה להתחיל ללמוד כמה שיותר מהר ולא לבזבז זמן מיותר.תודה ,ויטל

    • לימוד משפטים
      עו"ד זיו ביגלמן | 19/07/2010 20:07

      ממוצע הבגרות שלך "נמוך" יחסית על מנת להתקבל לאוניברסיטה.לדעתי אתה חייב לקבל לפחות 700+ על מנת להיכנס, תחשוב אם זה ראילי מבחינתך. כמו כן קח בחשבון שאם תשיג ציון יפה בפסיכומטרי (שלא מספיק לאוניברסיטה אך עדיין גבוה -מעל 630) רוב המכללות יתנו לך מלגת לימודים עד לגובה מחצית שכר הלימוד שזה הרבה מאוד כסף לכן אני ממליץ לך כן לגשת את לבחינה אפילו שהסיכוי להיכנס למכללה לא גבוה. רק בשביל שתקבל את התמונה המלאה אני חייב לציין (כפי שקרוב לוודאי אתה כבר יודע) שיש הבדל גדול מחינת השוק בין בוגרי המכללות לבוגרי האוניברסיטאות שברוב המקרים הם זוכים לעדיפות בהתמודדויות על משרות. בהצלחה לקריאה נוספת: לימוד משפטים

      • תודה על התשובה. שאלה נוספת...
        ויטל | 20/07/2010 13:48

        הבנתי שמבחינת השוק יש גם הבדל בין 2 מכללות (המכללה למנהל בראשל"צ והבינתחומי בהרצליה) לבין שאר המכללות בתואר הראשון במשפטים. האם זה באמת נכון ולבוגרי המכללות שציינתי קיימת עדיפות על פני בוגרי מכללות אחרות?

        • מכללות
          עו"ד זיו ביגלמן | 20/07/2010 18:54

          אכן יש הבדל ו-2 המכללות שציינת נחשבות כעדיפות על שאר המכללות. אך ההבדל בין 2 המכללות האלו לשאר המכללות הוא קטן מאוד לעומת ההבדל בין כל המכללות לבין האונבירסיטאות. בהצלחה

          • תודה
            ויטל | 20/07/2010 20:28

            תודה רבה עזרת לי מאוד

            • לא מסכים- זו דעתך האישית.
              RON | 22/07/2010 07:54

              ציינת שההבדל שבין המכללה למנהל והבינתחומי לשאר המכללות קטן מזה שבין האוניברסיטאות בכלל לשאר המכללות אני לא מסכים עם דבריך. 2 המכללות הראשונות קרובות מאוד לאוניברסיטאות ונמצאות בפער אדיר משאר המכללות. ב2 המכללות הראשונות יש לימודי תואר שני שאייפינו את האוניברסיטאות בעבר וכן רק בהן כפי הידוע לי יש מכוני מחקר כך שהלימודים הם מחקריים בנוסף לפרקטיים. כמו כן, כפי הידוע לי לימודי המשפטים במכללה למנהל ותיקים יותר מלימודי המשפטים באוניברסיטת חיפה למשל. כיום הנני סטודנט באחד ממוסדות האאייבי ליג בארה"ב ובוגר של המכללה למנהל פה בארץ. אני יכול לציין שגם בחו"ל ערים להבדלים במוסדות המלמדים משפטים בארץ. ועכשיו כולם יגידו בטח משווק..:)

              • ההבדל בין המכללות לאוניברסיטאות
                יוכבד | 25/07/2010 11:41

                גם אם המכללה הוקמה ב1900, זה לא משנה שום דבר, כי קל להתקבל לשם, ולמעשה צריך פנקס צ'קים + פסיכומטרי בינוני ביותר (אם בכלל). לעומת זאת כדי להתקבל לכל אוניברסיטה בארץ צריך פסיכומטרי גבוה, קרי אנגלית מתמטיקה ועברית ברמה גבוהה. ולכן יצאו מכל אוניברסיטה עורכי דין ברמה יותר גבוהה מאשר מכל מכללה, שם ייתכן שלומדים אנשים שחוץ מפנקס צ'קים אין להם יכולת אמיתית להיות עורך דין איכותי. כמובן שיהיו מוצלחים ממכללות ונפילים מאוניברסיטה, אבל כהכללה בהחלט אני מסכים עם עו"ד ביגלמן בנוגע לכך שהפער בין האוניברסיטאות לבין המכללות הוא עצום, בעוד שהפער בין המכללות הוא קטן, ואם תצא רגע מהעובדה שבאת מהמכללה למנהל ולכן חשוב לך להראות שאתה "לא פחות", למעשה יכולת בקלות ללמוד גם בנתניה, שערי משפט וכד', בעוד שלבר אילן חיפה ובטח שלי-ם ות"א לא יכולת להתקבל.

                • מה הגיבוב שטויות האלה
                  RON | 26/07/2010 07:57

                  מאיפה יש לך את האומץ לבוא ולקבוע מסמרות איפה היה ביכולתי או לא היה ביכולתי ללמוד או מה ממוצע הפסיכומטרי שלי וכדומה? במכללה למנהל וזה ממידע אישי הדרישות הן לא בינוניות כפי שאת מציינת וביחד עם הבינתחומי לא יורדות ברמתן מהאוניברסיטאות בארץ בטח ובטח לא מחיפה, ולראיה עברתי את הסינון הקפדני של האוניברסיטאות בארה"ב (ולא הייתי מצטין דיקאן), כיום כמו רבים מבוגרי המכללה למנהל לפני אני סטודנט באחד ממוסדות האייבי לי ואני יכול לומר שההכוונה הגיעה גם מהמכללה שיזמה מפגשים בקמפוס עם דיקאני אוניברסיטאות מובילות כמו "דיוק" וכדומה.. וכן, אפילו שם ערים להבדלים במוסדות הלימוד בארץ ועובדה שלא תמצאי סטודנטים רבים אם בכלל שלא למדו באחד המוסדות "המובילים" כמו שקוראים להם פה בטופ 10.

                  • המשך
                    יוכבד | 27/07/2010 18:47

                    אני לא מבין מה הקשר בין זה שאתה לומד באייבי ליג לבין היוקרה של המוסד ממנו באת. קודם כל, תבקר בכיתות הלימוד של תואר שני למשפטים ברחבי הארץ: תגלה שרוב הסטודנטים שם הם בוגרי מכללות שרוצים להלבין את התואר שלהם עם תואר מאוניברסיטה. שנית, ייתכן שתלמיד אוניברסיטה כבר עובד במקום טוב ולכן הוא לא מחפש לעשות תואר שני, גם אם זה באייבי ליג, בעוד שייתכן בוגר מכללה שלא מוצא מקום סביר להתמחות בו, ולכן יעדיף להמשיך לתואר שני. שלישית, כעובדה, קיים פער גדול בין תנאי הקבלה הכי גבוהים שיש למכללה מסויימת, לבין תנאי הקבלה הכי נמוכים שיש לאוניברסיטה מסויימת. אתה מוזמן לבדוק. ואם יש מישהו שמעדיף ללמוד במכללה, לשלם עוד 100,000 ש"ח ולהתחיל צעד אחד מאחורי בוגרי אוניברסיטאות, שיבושם לו.

                    • עומד על דבריי גם אם זה מפריע לך לשמר את האתוס האונ
                      RON | 28/07/2010 08:12

                      אם אתה לא מבין את ההבדל בין לעשות מאסטרס בהארוורד, ייל קולומביה פרינסטון וכו' לבין תואר שני בארץ בלי תזה שנועד להלבין קו"ח אז אתה מנותק. אין קשר בין עבודה טובה לבין תואר שני בארה"ב במיוחד במוסדות המובילים שכן כשאתה עו"ד צעיר אתה אף פעם לא מרוויח סכומי עתק.. אתה לומד לעבוד ולא משנה מאיפה באת- מכללה או אוניברסיטה. מה שאני אומר שמידע אישי אני יכול להגיד שאני לא מכיר סטודנטים שלומדים באייבי ליג שלא למדו במכללה למנהל בינתחומי או באוניברסיטאות יכול מאוד להיות שיש אבל אני לא נתקלתי. יתר על כן משיחה עם ראשי האוניברסיטה הבנתי שהם אכן מודעים להבדלים בין מוסדות הלימוד בארץ ומחשיבים לפחות את המכללה למנהל לא פחות מכל אוניברסיטה בארץ וזה מנסיון של שנים על סטודנטים שלמדו פה.

                  • המנטרה הזו מאוסה! "תנאי הקבלה" האמיתיים:
                    תמר | 27/07/2010 19:48

                    המכללה למנהל מציעה תוכנית "שער פתוח" שתשמח לקבל לשורותיה גם ממוצע 70 בשילוב תנאים מינוריים לעבור שנה.המרכז הבינתחומי לא מפרסם כלל מהם תנאי הקבלה לשורותיו. מאפשר קבלת בני 30+ ללא בגרות "בתנאים מסויימים". השתיקה בפרסום יפה גם לכאן.כל הסוגייה שמדובר בשתי "מכללות מובילות" נכונה לפורומים וטוקבקים אינטרנטיים, ששם מגופפים דברי ההבל והשטות.המציאות מכה בפנים ומי שמאמין לכמה חסרי פנים שמפצים על תסכול רגשי נחיתותם למול השאר... שיחשוב שוב!תתעוררו!אוקטובר בשטח. המוסדות היום עומדות בתחרות קשה על ליבם של הסטודנטים בדיוק כפי שעו"ד עומדים בתחרות על כל משרה. התוצאה: ריסוס מאסיבי של דברי שטות כפי שראיתם לעיל.הגיעה השעה שהאובסיביים הנ"ל, שמעדה דרכם להוכיח עליונות אמיתית, מנצלים במה אנונימית ורדודה בכדי להשיב גאווה לנפשם. זילות המקצוע מתחילה בדיוק... מכאן!

                    • מילים כדורבנות
                      אבירם | 27/07/2010 20:29

                      זה לא רק כאן זה בכל הפורומים באינטרנט. כמה ילדים בני 22 כנראה מאותן 2 מכללות, מנצלים כל כתבה בכדי לטקבק שהן שונות. זו תופעה ושיחזרו כבר למחילות. אני אוטוטו מסיים את התואר (לא במכללה) ויש לי חבר טוב שלומד במכללה (לא פחות מוכשר). אני נגד כל ההשמצות אבל הגישה שלהם מרתיחה אותי. קנו חיים ושבו כבר בשקט. אתם ממש לא יותר טובים

                      • דו"ח אנגלרד וזהו
                        אספי | 28/07/2010 08:00

                        "הבינתחומי אכזב"

                    • לא מדוייק
                      רועי | 28/07/2010 08:04

                      שער פתוח=מספר מצומצם מאוד מאוד של סטודנטים שבתקופתי היו עושים את התואר ב4 וחצי שנים ולא 3 וחצי כמו כולם בנוסף כדי לעבור משנה לשנה צריכים לעמוד על ממוצע גבוהה מאוד (ויש נרמול)

                      • תגובה
                        אבירם | 28/07/2010 22:48

                        אני בהחלט יכול להגיד שהמכללה למנהל היא מכללה מצויינת.אני יוצא רק נגד תופעה אחת:ישנם מוסדות נוספים שהתפתחו רבות בשנים האחרונות (ולא אציין שמות) ואין דבר בריא יותר מתחרות תקינה.רמת השיח בפורום השתפרה פלאים, אין עוררין. לעומת זאת לא אוכל לשתוק על התבטאויות (שקריות) כמו "או כאן או שלא יספרו אותך".לגבי תנאי הקבלה. הסוגייה דומה לקרטל סלולרי. כל המכללות מציעות תנאי קבלה שונים אולם יש "כוכביות קטנות". אני מאחל לכולכם לצאת לעולם האמיתי, בעיסוק עריכת הדין תוך הערכה וכבוד לכל חבריכם למקצוע באשר הם. אוניברסיטה או מכללה. תיהנו ותהיו מאושרים אך אל תפגעו.לעיון נוסף עיינו ערך "פורום עו"ד צעירים".באותה נשימה בה סטודנטית מהמכללה למנהל התגוננה שם מפני התקפות אלימות, מינפה זאת ע"י רמיסה אכזרית של מכללות אחרות. חכמת חיים קודמת להשכלה משפטית. אנו קודם בני אדם ונראה לעיתים כי שוכחים זאת.

                      • תגובה לרועי ("לא מדוייק"). אז אדייק:
                        מראה | 30/08/2010 22:04

                        הממוצע ה"גבוה" שאתה מתכוון אליו הוא 75..לגבי נרמול- לכל המוסדות האקדמיים יש נרמול זוהי החלטה של המל"ג.כשהדמגוגיה פוגשת את הפופוליזם :)

                  • אתה מתעצבן על כך שמקטלגים את המכללות בצורה שלא
                    חיפאי גאה. | 07/08/2010 19:18

                    נוחה לך, ואתה עושה בדיוק את אותו הדבר בנוגע לאוניברסיטת חיפה. אז אולי הפקולטה למשפטים בחיפה לא נחשבת ברמתן של האוניברסיטה העברית ותל אביב, אבל זה כמובן קשור אך ורק לפז"מ שיש לה, ולא לרמת הלימוד. בפועל, המקום היחיד בו ההבדל הזה בא לידי ביטוי הוא בבית המשפט העליון, שם מגיעים מחיפה רק 3-4 נציגים כל שנה (בדקתי את זה לגבי שנתיים, מניח שזה נכון לגבי יתר השנים גם כן). מבחינת משרדים גדולים- אין כמעט כל הבדל. היה וקיים הבדל, הוא לבטח בשל העובדה שרוב השותפים הם מהאוניברסיטאות שציינתי + בר אילן, בשל העובדה שהפקולטה בחיפה לא הייתה קיימת בזמנם. בשורה התחתונה, טול קורה מבין עיניך מר "אני לומד באוניברסיטה בארה"ב וחייב להשוויץ בנושא". בדרך כלל אני לא מגיב, אבל פשוט נמאס לי מהזילות בחיפה, בשל היותה צעירה או בשל היותכם בורים. מלמדים בחיפה חלק מהמרצים הטובים בארץ, בדומה ליתר האוניברסיטאות וחלק מן המכללות. הרמה של הלימודים מאוד גבוהה (לגבי נתון זה אין לי מקור השוואה פרט לאנשים "מהשכבה" שתרגלו במכללות ואמרו שהרמה שם שואפת לקרקע, לא יודע איזו מכללה, או מרצה שברחה ממכללה, לימדה שם במקביל, בשל איכות התלמידים). וליוכבד- התגובה שלך עניינית ולא מתנשאת כמו של "ידידנו" כאן, ולכן מצאה חן בעיני. רק תעשה טובה תקן את השורה של ה"נפילים"- התכוונת כנראה לנפלים כי נפיל זה ענק ולכן אין ניגוד במשפט שלך.

                    • פספסת את הנקודה..
                      סטודנט במכללה | 30/08/2010 22:01

                      לא מדובר באדם עם דעות. מדובר במחלקת יחסי הציבור אגרסיבית של מכללה מסויימת.וכן, הם מנסים לפצות על פגעים על ידי רמיסה מילולית (ורק כזו) של המתחרים, ובשיא חוצפתם גם של אוניברסיטת חיפה.הסיבה שסטודנטים מאוניברסיטת חיפה מתמחים פחות בעליון אינה קשורה בהכרח לאיכות הסטודנטים הנפלאה, אלא למיקום הגאוגרפי - רבים מהסטוד' תושבי הצפון.

      • לבדוק באוניברסיטה
        הכל לטובה | 28/07/2010 14:31

        באופן כללי טרם נרשמים ללמימודים יש לבדוק אם אתה נכנס לקטגוריה של העדפה מתקנת באחת מהאוניברסיטאות ולא לשלול מלכתחילה. לדוג' כיום דרך העדפה מתקנת ניתן להרשם עם סכם של 590 בלבד. אני למשל לא ידעתי את זה כשחשבתי על לימודי המשפטים ומסתבר שיכולתי להתקבל ועל אף זאת למדתי במכללה (מ"המובילות")..