מכללה - אוניברסיטה

  • עד כמה זה נורא ללמוד במכללה?
    מאי | 25/05/2010 18:00

    שלום. אני מעוניינת בלימודי משפטים ומאז ומתמיד רציתי ללמוד באונברסיטה. יש לי ממוצע בגרות 105, עשיתי פסיכומטרי פעמיים אבל הציון שלי עדיין נמוך מאוד מאוד.. ולא כל כך מתקרב לדרישות האוניברסיטה. אין לי בעיה לעשות פעם שלישית - אך אני לא רוצה לבזבז על זה עוד שנה.. וגם, עפ"י המציאות.. אני לא יודעת אם באמת אוכל להגיע לציון בסביבות ה-680. רציתי לשמוע בבקשה מה דעתכם? האם כדאי לוותר על שנה שלימה - רק בשביל פסיכומטרי... (ואז גם לקחת סיכון שההתמחות בטח תתארך לשנתיים...) או להשלים עם המצב וללכת ללמוד במכללה? הבנתי שיש הבדל בין בוגר מכללה לבוגר אונברסיטה - השאלה היא עד כמה באמת זה משמעותי...? ובכל זאת, מבחינת עדיפות במכללות... בדקתי במכללה למנהל ובמכללת נתניה, והאמת, אהבתי יותר את המכללה בנתניה.. השאלה היא - אם היא מספיק טובה... כי על המכללה למנהל באמת שמעתי ביקורות טובות... ומכללת נתניה? מישהו מכיר..?! תודה מראש, מאי.

    • מכללה - אוניברסיטה
      זיו ביגלמן,עו"ד | 14/06/2010 20:21

      אין ספק כי יש הבדל בין מכללה לבין אוניברסיטה מבחינת המעסיקים. ישנם משרדים שלא מוכנים לקבל כלל סטודנטים מהמכללות להתמחות אלא אם כן מדובר ממש במצטייני דיקאן. ההתלבטות שלך בהחלט מובנת וזו דילמה לא פשוטה, אבל אני חושב שאם את לא רואה את עצמך מגיע לציון הכניסה גם בבחינה הבאה עליך כן להירשם למכללה. גם בקרב המשרדים עצמם יש מדרג מסוים בין המכללות כאשר יש מכללות מועדפות יותר ונחשבות יותר כמו המכללה למנהל והבינתחומי שיש להם תנאי כניסה מחמירים יותר. מבלי לעשות פרסומת לאחת מהן הייתי ממליץ לך לפנות לכל המכללות ולראות מי מתאימה לך יותר. אני משוכנע כי אם יש לך נתוני פתיחה טובים ישנן מכללות שיציעו לך מלגות טובות. חשוב לציין כי ניתן לעבור לאוניברסיטה ממכללה לאחר שנה א' אך צריכים לעמוד בתנאים ממש קשים כמו למשל להיות שיכים לאחוזן העליון מבחינת הציונים במכללה וגם אז תאלצי לעבור מספר קורסים שוב ובפועל תאלצי לעשות חצי סמסטר שוב. בהצלחה