אתה יודע את התשובה לבד

  • המרכז האקדמי למשפט ועסקים רמת גן-מישהו ממליץ?
    אופיר | 11/05/2010 10:09

    שלום, אני סיימתי צבא ואני מאוד מתלבטת אם להתחיל ללמוד השנה במרכז האקדמי למשפט ועסקים או לפספס את השנה הזאת ולעשות פסיכומטרי ולנסות להתקבל למכללה אחרת או אפילו אוניברסיטה. קיבלו אותי למכללה ברמת גן בלי פסיכומטרי וזה קצת מחשיד אותי . אני לא יודעת באיזה רמה המכללה ואיך יסתכלו עלי כשאני יקבל את התואר מבחינת המקום שיצאתי ממנו. מבקשת חוות דעת תודה

    • אתה יודע את התשובה לבד
      אילן | 13/05/2010 23:54

      המקצוע מוצף. הכי טוב להיות בוגר של אונ תל אביב או העברית, אח"כ בר אילן וחיפה ואז המכללה למנהל והבינתחומי. כל השאר יהיה לך קשה למצוא התמחותועבודה אם בכלל וכדאי לך לוותר על לימודי משפטים, אלא אם כן יש לך פרוטקציות.

      • מסכים עם אילן
        סטודנט | 14/05/2010 18:03

        אילן צודק, והחשדות שלך מוצדקות. הייתי אפילו מקצין מעט את אילן ואומר שגם משתי המכללות יהיה לך עדיין קשה למצוא התמחות, אני חושב שגם לבוגרי אוניברסיטה לא קל למצוא. התחרות היא קשה בכל מקרה במקצוע הזה (ככה זה כשמייצרים יותר ממה שצריך). ההמלצה שלי: אוניברסיטה/ מכללה + פרוטקציה אמינה / לחסוך את עוגמת הנפש ולא ללמוד משפטים.

        • לא מדוייק
          מתמחה עליון | 07/06/2010 19:13

          המכללה למנהל והבניתחומי לא נופלות ברמתן מאף אחת מהאוניברסיטאות. אמנם לתא ולעברית יש שם מעט יותר טוב, אולם חיפה ובר אילן בדיוק באותו מדרג מבחינת יוקרה ההבדל היחיד הוא בשכר הלימוד. מכל אחד מהמוסדות שהזכירו פה הדלתות פתוחות.

          • מי שמשקיע בסוף יצליח
            זיו ביגלמן, עו"ד | 14/06/2010 20:32

            גם בוגרי המכללות האחרות יכולים להצליח. מי שמשקיע, חרוץ ונחוש להצליח בסוף יצליח. נכון, נתוני הפתיחה של בוגר המכללה פחות טובים אך זה לא חוסם את דרכו להצלחה. פשוט צריך להשקיע ולדעת לדחוף את עצמך קדימה. לטעון שבוגר מכללה לא ימצא התמחות או עבודה בתור עורך דין זה פשוט לא נכון. מצטיין במכללה ימצא התמחות טובה ומכאן הדרך שלו להצלחה פתוחה.

        • אל תגזים..!
          גילי | 22/06/2010 16:22

          אני חוששת שאתה מלחיץ מידי את השואל. אמנם המקצוע מוצף ומלא ושאר קלישאות לעוסות על העולם המשפטי, אבל הוא עדיין לא בלתי אפשרי בטח שלא אם זה מושא חלומותיו של משתחרר צעיר.אני לומדת במכללה, בקריה האקדמית אונו, ודווקא ממש לא הייתה לי בעיה להתקבל למשרד מהחמישים הגדולים. אני לא מצטיינת דיקאן, אבל יש לי ציונים יפים ואני עובדת קשה בשבילם.שורה תחתונה - הכל תלוי בכם!

          • למתמחה עליון
            סטודנט | 09/07/2010 13:35

            אהבתי את הבדיחה שלך לפיה המכללה למנהל והבינתחומי הם "בדיוק באותה רמת יוקרה של חיפה ובר אילן, ההבדל היחיד הוא בשכר לימוד". פה טמונה הסתירה הפנימית במשפט שלך: אם תלמיד חכם מתלבט איפה ללמוד- והחליט מי שהחליט שחכם הוא מי שתחת לחץ של זמן מביע ידע ברמה גבוהה ביחס לאחרים בעברית, אנגלית ומתמטיקה, אותו תלמיד חכם ורציונלי יעדיף ללמוד בכל אוניברסיטה תמורת 30,000 ש"ח ולא בבינתחומי או מנהל תמורת 140,000 ש"ח. כתוצאה מכך המכללה הבינתחומית והמכללה מנהל מתמלאות בתלמידים שמתבטאים פחות טוב תחת לחץ בעברית, אנגלית ומתמטיקה, וכתוצאה מכך המעסיק (האובייקטיבי, אם אבא שלי היה דנציגר גם לי היה קל להגיע לעליון) יעדיף לקחת תלמיד שהתמודד מול אנשים בעלי ידע טוב יותר בעברית, אנגלית ומתמטיקה מאשר תלמיד שהתחרה עם תלמידים אחרים במכללה על לאבא של מי יש כיס עמוק יותר.

            • לא מסכים עם דבריך
              דני בוגר הבינתחומי | 22/07/2010 08:04

              לפי מה שאתה אומר אני מבין שפסיכומטרי הוא מדד לחוכמה. ונניח ואלך בדרכך, למעט העברית ותל אביב דרישות הקבלה בין אוניברסיטת חיפה למכללה למנהל והבניתחומי לא שונות מהותית ויש סטודנטים רבים שמעדיפים את אלה על פני מעבר לחיפה ללמוד בפקולטה צעירה יחסית שנהנית מיוקרה בגלל פקולטאות אחרות באוניברסיטה ולו בזכות עצמה. יתר על כן, לא נשכח שיש סטודנטים שחוזרים על המבחן הפסיכו מספר פעמים- כך משתנה הלחץ פוחת.. (וציונם עןלה בהתאמה) האם זה עושה אותם חכמים יותר מאחרים או לחילופים מעצמם? אני מסכים עם מתמחה עליון, אכן לטעמי לפחות יוקרה אוניברסיטאית יש רק בתל אביב ובעברית.

              • תסלחו לי על שגיאות הכתיב- מלהט הכתיבה.  לת
                דני- בוגר הבינתחומי | 22/07/2010 08:07

              • תבדוק את דברייך
                סטודנט | 25/07/2010 11:52

                פסיכומטרי הוא לא מדד לחוכמה אבל הוא בהחלט מדד כלשהו, ומדד משקף. שליטה בשפה העברית היא יכולת קריטית עבור עו"ד, וגם שליטה באנגלית היא חשובה ביותר, לגבי מתמטיקה אפשר להניח שלא. לגבי פערי הקבלה- אתה טועה. לבינתחומי אפשר להתקבל עם בגרות מעל 100 אם אין לך פסיכומטרי בכלל. הפערים הם לפחות 50-60 נ' פסיכומטרי. ושוב אני אחזור על הטענה שאי אפשר לבטל אותה- אף אדם, בטח שלא עו"ד לעתיד, לא ישלם עוד כ90,000 ש"ח על פני 3.5 שנים ועוד אח"כ יצטרך להסביר למעסיקים למה הוא טוב למרות שהוא בא ממכללה. אני מכבד את הלומדים במכללות, אבל שלא יציגו תמונה שקרית למי שעדיין הבחירה בידיו. אוניברסיטה תמיד עדיפה בהרבה- מבחינת יוקרה, כסף, קריירה, והרמה של האנשים שאיתם אתה מתמודד.

                • במכללה למינהל מקבלים סטודנטים עם ממוצע בגרות 70
                  קליק | 09/08/2010 23:48

                  בתוכנית שנקראת שער פתוח וללא פסיכומטרי, אז איך אתה יכול להשוות את תנאי הקבלה של המכללה למינהל לאוניברסיטת חיפה עם כל הכבוד. תפסיקו לשקר בפורומים