חוב לבעל דירה בהליך חדל"פ

  • חוב לבעל דירה
    אהרון | 06/08/2022 10:37

    שלום רב , בעל חוב שמסר צ'ק ביטחון לבעל דירה לצורך שכירות . זאת נעשה בתחילת הליך חדלות פירעון . בסיום תקופת השכירות ולאחר יציאת השוכר מהדירה , התברר שנשאר חוב של תשלומים שוטפים , שנוצר גם בגין התנהלות קלוקלת של בעל הדירה , כמו : סירובו להעביר על שמו של השוכר את תשלומי הצריכה של השירותים השוטפים , אי העברת מידע שוטף של חשבוניות התשלום ששולמו על ידו . מספר חודשים לאחר סיום השכירות בעל הדירה העביר דרישה לתשלום חוב . השוכר לשעבר הביע הסכמתו לשלם את חוב , ואף שילם מקדמה על חשבון החוב . אך המשכיר ( בעל הדירה ) דורש לקבל את סכום החוב בסכומים גבוהים שהחייב אינו יכול לעמוד בהם . בעל הדירה הפקיד את צ'ק הביטחון בבנק , אך הצ'ק לא כובד . כל ניסיון להגיע להסכמות על גובה תשלומי החזר החוב לא צלח . והמשכיר מאיים להכניס את הצ'ק להוצאה לפועל . כמובן הליך כזה יכול לפגוע בשוכר שנמצא כיום בהליך הפטר מותנה . האם לשוכר לשעבר יש אפשרות להתגונן במצב שכזה ? תודה על מענה מנחה .

    • חוב לבעל דירה בהליך חדל"פ
      עו"ד קובי צאיג | 18/08/2022 10:21

      שלום רב!

      ככל אסור לאדם בהליכי חדלות פירעון ליצור חובות חדשים הדבר עלול לגרום לביטול הליכי החדל"פ.

      בשלב זה המשכיר אינו יכול לפתוח תיק הוצאה לפועל ללא הסכמת המנהל המיוחד. ככל שהמשכיר יפנה לקלבת הסכמת המנהל המיוחד הרי שהאדם שנמצא בהליכי חדלות פירעון צריך להסביר למנהל המיוחד כי לא מדובר בחובות ידשים אלא בסכומים שאינם מגיעים למשכיר

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com