התחזות כאדם אחר

  • שם אלמוני
    אלמוני | 16/08/2022 19:23

    שלום

    אם אני מציג את עצמי בשם אחר מהשם האמיתי אצל מטפל אסתטי.אינני רוצה שהוא יידע את השם האמיתי שלי- כדי שלא יוכל לגלות למישהו שעשיתי את הטיפול האסתטי.

    האם זה מותר,לגיטימי או לא חוקי?

    תודה רבה

    • התחזות כאדם אחר
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/08/2022 17:34

      אלמוני יקר, בהתאם לסעיף 441 לחוק העונשין : "
      441. המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים; התייצג כאדם הזכאי על פי צוואה או על פי דין לנכס פלוני והוא עושה זאת כדי להשיג את הנכס או את החזקתו, דינו - מאסר חמש שנים."- כלומר, אם הכוונה שלך היא לא להונות כאם לשמור על האנונימיות שלך,במקום שאין חובה לפי חוק למסור את שמך האמיתי, הרי  שאין כאן עבירה פלילית. מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי