שגיאות כתיב של שוטר בדוח רמזור אדום

  • תמרור אדום
    אדיר | 14/08/2022 21:50

    באמצע אפריל קיבלתי דוח משוטר תנועה על רמזור אדום בראשון לציון, בנסיבות המקרה השוטר כתב 2 מקרים שסותרים אחד את השני, "הבחנתי את הרכב מגיע מ..... וחוצה את הצומת כשאני באמצע הפניה כשלי יש אור ירוק ברמזור הסתכלתי על הרמזור בכיוון נסיעתו של הנהג הנ"ל לפני שהרכב עבר את קו העצירה והרמזור הראה אור אדום "

    "וראיתי את הרכב עובר את קו העצירה העצירה וחולף את הצומת כשהאור ברמזור אדום בכיוון נסיעתו".

    מצד אחד הוא כותב שבאמצע הפניה שלו אני עברתי את הרמזור ואז הוא הסתכל על הרמזור שלי וראה אדום.

    מצד שני בהמשך טוען  שראה שעברתי את קו החציה ברמזור אדום.

    דבר שלא הגיוני, חוץ מזה יש לו שגיאות כתיב בחלק מהמילים, האם דוח תקין? האם שוטר יכול לכתוב מספר גרסאות? האם ניתן לעשות משהו בנושא?

    ** מצרף תמונה

    • שגיאות כתיב של שוטר בדוח רמזור אדום
      עו"ד חנה דוד | 17/08/2022 12:02

      שלום אדיר

      א. לא רואה את התמונה שצירפת (יכול לשלוח לי בדרכים אחרות).

      ב. לשאלתך, צריך לראות את הדוח כדי להחליט מה כדאי לעשות. שגיאות כתיב לא מהותיות לשאלה אם עברת עבירה או לא .  שוטר לא אמור לתת מספר גרסאות אבל הוא יצטרך להתמודד עם זה בבית המשפט ולהסביר את הדברים.

      ג. אני לא יודעת מה המטרה שלך אבל אם אתה רוצה לנהל משפט כדי לצאת זכאי / לבטל נקודות מומלץ לפנות לעורך דין שינהל זאת עבורך כי לבד אתה עלול להסתבך ואף להיפסל.

      כאן לשאלות נוספות.

      שיהיה בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com