היה או לא היה טלפון ביד?

  • ערעור על ד"וח תנועה בגין החזקת טלפון סלולרי
    שלומי | 09/08/2022 17:32

    שלום וברכה
    ברצוני לשאול , אני עומד לעמוד למשפט , לאחר שבחרתי שלא להסכים לשלם קנס עבור החזקת סלולרי ביד בזמן נהיגה.

    פרטי המקרה:
    בצומת יד מרדכי, בשעות אחר הצהריים פניתי ימינה מכיוון שדרות לכיוון אשקלון, בצומת עצמה עמד שוטר שהתחבא מאחורי שיח גדול שהסתיר אותו לחלוטין והסתיר גם לו לחלוטין את שדה הראיה, החזקתי ביד ימין נרתיק משקפיים , השעה היתה שעת אחר צהריים מאוחרת והשמש החלה לשקוע ורציתי לעצור אחרי הצומת להחליף משקפיים ממשקפי שמש (אופטיות) ומשקפיי ראיה רגילות , לאחר הצומת עצר אותי השותף של השוטר בטענה שהחזקתי ביד טלפון סלולרי, דבר שלא היה ולא נברא , שכן הטלפון היה בתא כפפות של הרכב.
    השוטר שעצר אותי  היה עסוק עם רכב אחר והתפנה להגיע אלי רק לאחר שחלפו כ-8- דקות לאחר שסיים עם הרכב השני , מה שמנע ממני גם להוכיח לו שהטלפון היה בתא כפפות.
    השוטר שעמד בצומת הסתתר לחלוטין מאחורי שיח גדול שנמצא על הצומת צנ שלא מאפשר לו לראות קדימה כלל, ,אלא רק רואה את הרכבים כשהם במקביל אליו מאטים לכיוון הפניה ימינה  ואין מצב שהוא יכול לראות פתוך פנים הרכב בצורה ברורה , מה גם שהשעה היתה שעת דמדומים, השוטר החליט שמה שהיה לי ביד הוא טלפון סלולרי , ולא היה מוכן לשמוע כלום, למרות שהראיתי לו מה החזקתי.
    ברשותי גם צילום וידאו של המקום בו עמד השוטר שמוכיח שאין לו שדה ראיה פנוי כלל  , שצילמתי באותו יום 20 דקות אחרי הדו,ח משעלה בדעתי לחזור ולתעד את המקום.
    1- האם שוטר יכול לעשות את זה? לעמוד ללא שדה ראיה ולנחש מה אזרח מחזיק ביד?
    2- השוטר לא הגיע למרות שביקשתי לשוחח איתו , כל השיח והדוח שנכתב בוצע על ידי השותף שלו והוכתב בקשר על ידו, מיותר לציין שהשותף לא ראה את האירוע.
    3- השותף שעצר אותי התמהמה כמעט 10 דקות עד שהגיע אלי ובכך מנע ממני להמחיש לו מיידית מה אני מחזיק ביד והיכן הטלפון (הוא גם אמר שהיה לי זמן לסדר הכל ולא קיבל את דבריי )
    4-השוטר כתב את הדוח בכתב יד ולא הדפיס  וגם את גירסתי לא כתב במלואה ולכן לא הסכמתי לחתום עליו.
     זה מאד מקומם שכן קיבלתי דוח בגין אירוע שלא היה ולא נברא , ולדעתי צורת עבודת השוטר מאד מקוממת בהיותה נסמכת על דמיונו ואין ספק שלא עשה הכל כדי להבטיח שהוא מזהה נכון.

    לא הסכמתי לשלם הדו"ח ולספוג הנקודות היות ולא ביצעתי העבירה.
    1- עד כה לא לקחתי עורך דין שכן עורך דין הכי זול שמצאתי עולה יותר מכפול מעלות העבירה עצמה .
    2- אני גם מתלבט אם במצב כזה יש לי מספיק קייס כדי לייצג את עצמי ולבקש פסילת הדוח עקב מה שנראה לי התנהלות לא כשרה של השוטר כשלא הקפיד על שדה ראיה  הגיוני שיבטיח שהוא לא צריך לנחש מה אני מחזיק ביד , לאחר שצילמתי מהמקום בו עמד רכבים חולפים הבנתי עוד יותר כמה קשה לראות בוודאות מהמיקום הנ"ל מה אנשים אוחזים ביד ובייחוד בשעת הדמדומי הנ"ל ולאור העובדה שהשוטר אינו אדם צעיר,

    אשמח להבין אם יש לי קייס ואם אני מתנהל נכון ואם לא אשמח לעצה איך לנהוג

    • היה או לא היה טלפון ביד?
      יעקבי | 10/08/2022 16:51

      שלום שלומי,

      הדו"ח מבוסס על מראה עיניו של השוטר. אין לשוטר אלא מה שעיניו רואות.

      ע"מ לדעת מה ראה ואיך ראה יש לקרוא את עדותו המצורפת במיזכר לד"וח ואותו לא קיבלת.

      שוטר ישר לא מנחש. יש כלל: אם יש ספק אין ספק. לכן חשוב לקרוא גרסת השוטר.

      אם הרכבים מאטים לקראת הצומת יש סיפק בידי השוטר להבחין בעבירה.

      יש כמה דברים בעדותך שנשמעים כבושים. למשל, הימצאות הטלפון בתא הכפפות. בד"כ נהג מחזיק הטלפון במתקן ייעודי מול עיניו.

      צילום 20 דקות אחר דמדומים זה כבר צילום בכמעט חשכה דבר שלא משקף המציאות.

      כושר ראיה לא בהכרח רלבנטי לגיל. לא ציינת אם מרכיב משקפי ראיה.

      שוטר תנועה מקצועי מיומן הרבה יותר טוב ממך בלהבחין בעבירות תנועה.

      יש עוד נקודות נוספות שיש לברר. המיזכר יבהיר.

      השוטר השותף שימש למעשה רשם ולא היה עד לעבירה (לכאורה) כל במקרה זה עומדת עדות שלך מול עדות השוטר האחר. מי ישכנע את בית המשפט? במצב בו כפות המאזניים יהיו שקולות תזכה מן הספק.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • כל מה שציינתי אמת
        שלומי | 11/08/2022 19:54

        לא היה טלפון ביד, אוסיף מידע.

        1- כחצי שנה לפני כן קיבלתי דוח על אחזקת סלולר, דבר שאכן היה , מאז לקחתי על עצמי כמה דברים כדי להמנע ממצבים כאלה.
        - טלפון בתושבת או רחוק מהישג יד. (למה טלפון לא היה בתושבת באותו זמן? כי לא היתה תושבת תקינה)
        - וייז תמיד פועל בטלפון או ברדיו של הרכב ללא קשר להכרת הדרך , כדי שיהיו לי כמה שיותר נתונים , כמו מהירות מותרת , שילוט רלוונטי , כדי להמנע מהסתבכויות.
        2- כל הסיפור הוא אמת, הנרתיק של המשקפיים היה ביד שלי כיוון שהשמש ירדה ורציתי לאחר הפניה להחליפם למשקפי ראיה. (לפני הפניה לכיוון אשקלון הנהיגה היא מול השמש השוקעת  לאחריה לכיוון אשקלון הנהיגה היא צפונה), נרתיק משקפיים ולא טלפון סלולרי.
        3- כמה נקודות לא ראיתי התייחסות אם לא קשה:
        - האם נרתיק משקפיים ביד  שהיתהמונחת על ההגה או ידית הילוכים זו כן בעיה? גם בדוח עצמו למיטב זכרוני אני לא מואשם בהתעשקות בטלפון אלא באחזקתו בלבד, מה שנכון אלא שביחס לנרתיק משקפיים בלבד.
        - שדה הראיה של השוטר לא קיים קדימה אלא רק לפינה ולמשך זמן מצומצם מאד בשעת דמדומים, האם באמת זה נחשב למספק ?
        - לאחר כל הנתונים , האם בכל זאת יש הצדקה לקחת עורך דין? האם אני יכול לקבל עונשיותר חמור מ1500 שקל קנס ו8 נקודות שניתנו לי על ידי השוטר?

        • אשמח להתייחסות להודעתי השניה אם אפשר  לת
          שלומי | 16/08/2022 10:27

          • האם כדאי לייצג את עצמי בעבירת טלפון נייד
            עו"ד חנה דוד | 17/08/2022 12:29

            שלום שלומי

            אני לא אתייחס לכל הנתונים כרגע. אני מבינה שיש לך טענות כי הדוח שנרשם לא חוקי כי הוא לא היה. ללכת ללא עורך דין למשפט בו יש לך עבר דומה, הוא לקיחת סיכון. אתה עלול לקבל כפל קנס ואפילו פסילה במידה ותורשע.

            זה נכון שעלות עורך דין היא יותר גבוהה מדוח עצמו , אבל לפחות עורך הדין המתמחה בתחום יוכל לנווט את התיק שלך ליעדו ולא לסבך אותך יותר (אומרת זאת מניסיון שאני רואה אזרחים שמגיעים לבד להישפט)...

            בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!

            בברכה,

            חנה דוד, עו"ד
            מנהלת פורום דיני תעבורה

            בית הדפוס 12, ירושלים.
            טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com