האם נושה יכול לעשות הסדרים החורגים מסכום החוב

  • האם נושה יכול לעשות הסדרים החורגים מסכום החוב
    אריה | 14/08/2022 21:37

    האם נושה בעל 2 חייבים  יכול לחתום איתם על הסדרים שסכומם ביחד גבוה מסכום החוב? כאשר מחוייבותו של הנושה היא לגבי כך שפרעון בפועל בלבד לא יחרוג מסכום החוב?

    או שהנושה לא יכול ואסור לו לחתום על הסדרים (גם אם בחלקם מותנים) שחורגים ביחד מסכום החוב?

    כלומר האם איסור החריגה מסכום החוב הוא לגבי ההסדר או אך ורק לגבי הפרעון בפועל כאשר ההסדר יכול לחרוג?

    • האם נושה יכול לעשות הסדרים החורגים מסכום החוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/08/2022 10:15

      שלום רב,

      ברור שלנושה אסור לגבות יותר מסכום החוב.

      עם זאת, שאלתך מתייחסת לסכום החוב שייכתב בהסכם, ולא לגובה הנשיה בפועל.

      לדעתי, האיסור חל גם על גובה הסכום בהסכם וזאת לאור חובת תום הלב, אלא אם כן זה מנוסח כפיצוי על אי עמידה בתשלום.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il