"המשכיר דורש ממני לרכוש ביטוח תכולה לדירה – כשאין בה תכולה"

  • ביטוח תכולת המשכיר על ידי השוכר
    דניאל | 15/08/2022 22:39

    שלום,

    אני עתיד להיכנס לדירה בקרוב כשוכר, ובחוזה השכירות נכתב כי עליי לעשות ביטוח תכולה לדירה (כאשר לא מצויין האם התכולה היא של השוכר או המשכיר), אך בפועל בעל הדירה אמר כי מדובר על ביטוח התכולה שלו.

    העניין הוא שאין בדירה תכולה ששייכת לבעל הדירה, הדברים היחידים שנמצאים בדירה הם דברים צמודי מבנה כגון המטבח (ללא מכשור), אמבטיה, וכו', אשר אמורים להיות מבוטחים בביטוח מבנה.

    אין שום אזכור בחוזה לביטוח מבנה, ואנחנו לא יודעים אם בעל הדירה עשה ביטוח מבנה. לצערי בעל הדירה לא כל כך תקשורתי וטוען ש"כמובן שמטבח וכו' הם תחת ביטוח תכולה", ומתעלם מהבקשה שלי להבהיר האם יש ביטוח מבנה שמכסה צמודי מבנה.

    השאלה שלי היא האם להגדיל ראש ופשוט לעשות בשבילו ביטוח של התכולה שלו (למרות שאין שום תכולה שלו), להוציא על זה את הכסף, ושהוא יסתדר עם זה שהביטוח תכולה לא באמת מכסה לו שום דבר? האם יש לי סיבה להתעקש מעבר לעמוד בתוכן החוזה? כתוב בחוזה רק "ביטוח תכולה" כאשר לא מצוין תכולה של מי, האם לעשות ביטוח של התכולה שלי זה מספיק טוב כדי לעמוד בחוזה?

    הוא גם אמר בהודעה קולית מעוצבנת שאם זה כל כך קשה לי הוא יעשה את הביטוח תכולה ושאני לא צריך לעשות, האם זה משנה למרות מה שכתוב בחוזה?

    אשמח לעזרה.

    • "המשכיר דורש ממני לרכוש ביטוח תכולה לדירה – כשאין בה תכולה"
      עו"ד מיטל ירון | 16/08/2022 18:06

      שלום דניאל,

      בעל הדירה צריך לרכוש ביטוח מבנה.

      אתה צריך לרכוש ביטוח תכולה לחפצים שלך וגם כדאי לך לעשות ביטוח אחריות כלפי צד שלישי. גם אם היו חפצים של בעל הבית בדירה, לא ניתן לבטח אותם מבלי להוסיף את שמו של בעל הבית כמבוטח נוסף שכן בעת אירוע ביטוחי חברת הביטוח לא תשלם תגמולי ביטוח בגין נזק שלא נגרם למבוטח (כי לא מדובר בתכולה שלך).

      באופן אידיאלי כדאי שהוא ירכוש ביטוח מבנה ואתה ביטוח תכולה ושניכם תבקשו להוסיף לפוליסות סעיף ויתור על זכות שיבוב וסעיף אחריות צולבת. אם אין שיתוף פעולה מצדו  בעניין הזה, תרכוש ביטוח תכולה ותבקש להכניס את שמו כמבוטח נוסף וגם להוסיף סעיף אחריות צולבת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב
      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law