אי השכרת דירה מחמת גזענות

  • גזענות
    נטליה ליאן | 30/07/2016 14:46

    רציתי לספר מקרא שקרה לי ולבעלי אני יהודיה ובעלי ערבי אנחנו נשואים ורשומים במשרד הפנים נגמר לנו החוזה ואנחנו רוצים לעבור בית . מצאנו בית הדיירת שעוזבת תבית הראתה לנו תדירה  . באותו יום דיברתי אם הבעל הבית וסגרנו שנחתום חוזה בעלי היה בעבודה היה אמור לחזור  בנתיים אני הלכתי לחתום חוזה הבעלים דתים ממש חתמנו חוזה לקחו תז רשמנו פרטים סגרנו הכל  קיבלתי תמפתח הבעליםעזבו תדירה ובידיוק בעלי וחמתי באו להכניס דברים  אחרי חצי שעה שעה הבעל הבית מתקשר ושואל אותי איזה עדה בעלי  אז אמרתי לו ערבי אז הוא אמר אני מצטאר אני לא יכול להשכיר לכם תדירה לפי ההלכה התורה אתם לא נחשבים זוג נשואיםאני לא יכול להשכיר לכם תדירה תחזירו תחוזה ותמפתח אני יחזיר לכם תכסף ותצקים נפגענו מאוד ממנו וגם אחרי שעשינו הובלה של חצי מהדברים ואמרנו לו שאנחנו נשואים והוא אמר שהוא לא יכול וזה לא משנה הוא לא יכול מבקש סליחה אז בעלי אמר לו שילמנו הובלה 400 שקל נעשה חצי חצי ותביא לנו 200 כי סתם עשינו הובלה והוא נתן ולקח תחוזה ותמפתח . וזה לא בסדר כי חתמנו כבר חוזה ומאוד נפגענו רק ביגלל שהוא ערבי ויש לנו 2 ילדים אנחנו נשואים בכל זאת הוא לא רצה ולא הקשיב ואמר לו יכול רציתי לדעת אם אני יכולה לתבוע אותו על גזענות ועל זה שחתמנו חוזה והוא הוציא אותנו

    • אי השכרת דירה מחמת גזענות
      עו"ד גיל קראוס | 31/07/2016 18:26

      ערב טוב,

      מבחינת לשון הרע אין כאן עילה. יכול להיות שניתן לתבוע מכוח דיני החוזים בגין הפרת הסכם וכן בגין אפליה אסורה מכוח החוק לאיסור אפליה, למרות שבגדול החוק עוסק במקומות ציבוריים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

    • ביטול חוזה שכירות בשל נישואי תערובת
      עופר בן אברהם | 03/08/2016 16:02

      צר לי, לדעתי, אין לך עילת תביעה נגד המשכיר מטעמים אלה:
      1. למיטב ידיעתי, אין בארץ שום חוק, האוסר על משכיר דירה פרטית להפלות בין מועמדים לשכור את דירתו, לרבות מטעמי דת, גזע, מין, נטייה מינית וכיוצא באלה (יש הצעת חוק לאסור הפליה בדיור).
      2. סעיף 14(א) לחוק החוזים (חלק כללי) קובע, כי "מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה". לי נראה שידעת, או שהיית אמורה לדעת, שאדם דתי יסרב להשכיר לך את דירתו נוכח נישואייך (הפסולים לפי אמונתו ודתו) עם ערבי.
      3. בסופו של דבר החוזה ביניכם בוטל בהסכמה, כשהמשכיר, לפי תיאורך, נוהג בהתחשבות ובתום לב.

    • גם לי זה קרה
      גזענות | 14/08/2022 11:02

      היי אני בהריון מהבן זוג שלי ( ומתכננים להתחתן לאחר לידת התינוק/ת - כרגע אנחנו גרים בראשון ונגמר לנו החוזה בעוד מספר ימים … קשה לי בהריון לעלות לקומה 4 ללא מעלית , החלטנו לעזוב ולא להמשיך חיפשנו דירה , מצאנו בלוד הגיע בעל הדירה להראות לנו את הדירה

      סיכם איתנו על סכום 2000 שקל פיקדון , כדיי לוודא שאנחנו רציניים , וביקש ערב ( הסכמנו , סגרנו על חוזה שיכין לנו בעל הדירה ידע שהבן זוג שלי ערבי ראה גם את הבת שלי הרטנה שבאה איתנו , לא שאנחנו זוג מופרע חלילה אנחנו משפחה לכל דבר ללא בעיות !!!

      כבר הכל הוחלט הוסכם , מתקשר אליי היום בבוקר מתחיל לחקור אותי וכשמגלה שאני מתאסלמת מחליט להגיד לי בגלל זה לא מוכן להשכיר לכם , והדיירים ביקשו מראש לא להכניס ערבים - למרות שזה לא נכון דיירת חמודה דתיה ראתה אותנו פנתה אליינו ומממש איחלה להו הצלחה ואמרה שהבנות שלנו יתחברו ויהיו חברות , פשוט גזענות - לא יפה בכלל ועם יש מדו שאפשר לעשות בנדון אשמח לפרטים