תוספת בניה אחרי חתימת הסכם פינוי בינוי

  • תמורה לדיירים בפינוי בינוי
    ראובן | 12/08/2022 21:47

    שלום

    הבניין שבו אני גר הינו חלק ממתחם מגורים הנמצא בהליכים מתקדמים לפרוייקט פינוי בינוי ( לקראת דיון בוועדה המקומית ). אני כבר חתום על הסכם עם יזם הפרויקט.

    האם במידה ואגיש כעת בקשה להיתר בנייה לתוספת ממ"ד וחדר נוסף ואמתין עם הבנייה לאחר קבלת ההיתר, אהיה זכאי לתוספת תמורות ( חדרים ומ"ר ), גם אם בסופו של דבר לא אממש את הבנייה עצמה ? תודה.

    הערה: בהסכם אין התייחסות לסוגיה כנ"ל.

    • תוספת בניה אחרי חתימת הסכם פינוי בינוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 17/08/2022 12:18

      שלום, ראובן

      הגם שלא ראית בהסכם התיחסות לכך, אני נוטה להניח, שיש התיחסות בהסכם הפינוי-בינוי לכך שאסור לבצע שינויים בנכס.

      אך גם אם אין התיחסות כזו, הרי שמרגע שהמתחם מוגש לתכנון תב"ע, הועדה לא תיתן היתרי בניה במתחם.

      בכל מקרה, בניה שלא תמומש היא זריקה כסף, וחבל לטרוח לנסות להוציא היתר (שמנסיוני סביר גם שלא יתקבל בכלל).

      יתרה מכך, ככל שההיתר לא ימומש, הרי שלא תהיה זכאי לפיצוי בפועל בשטח בנוי.

      מי שפעל להוצאת היתר טרם חתימת הסכם הפינוי-בינוי יהיה זכאי, לכל היותר, להחזר הוצאות (חלקי או מלא). במקרה של פתיחת תהליך רישוי לאחר חתימה על ההסכם, ברור שלא תהיה זכאות ל"פיצוי" בגין הוצאה כזו.

      אני הייתי ממליצה לך - שמור את הכסף שתוכנן לתוספת הבניה, ושלם אותו ליזם במסגרת שדרוג דירת התמורה.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com