האם שליחות מגנה מפני תביעת לשון הרע?

  • תביעה כנגד מתמחה
    איציק | 11/08/2022 14:06

    מתמחה שנשלח ע''י המשרד בו מתמחה להעביר מסמכים לגוף מסויים לביצוע פעולות מנע בגין חשדות כל שהם על אחד מעובדיו של הגוף(זה לא ככ משנה, אבל נכתב כדי לתת רקע).

    כשמתמחה הגיש את המסמכים וביקש לבצע את הפעולות בשם המשרד ששלח אותו, הוא סיפר את החשדות שכביכול בגינם נשלח.

    הגוף איים כי הוא חשוף לתביעת הוצאת דיבה על מה שאמר כי לא היה מובן שזה כביכול חשדות אלא מדבריו נשמע כי הוא מאשים.

    האם המתמחה מוגן תחת אחריות המשרד שע''י נשלח במידה ויתבע אישית בתביעת דיבה?

    תודה רבה.

    • האם שליחות מגנה מפני תביעת לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 17/08/2022 12:47

      איציק שלום,

      על פניו, עילת התביעה כנגד המתמחה הינה כנגד משרד עורכי הדין כמי ששלח אותו. אין בתיאור עובדות המקימות עילות תביעה אישיות באופן שבו השליחות נקטעת ורואים במתמחה כמי שפעל בניגוד מוחלט לשליחות ולכן חב באופן אישי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il