הפרוד משאיר ילדים בני 10 ו-13 להתארגן לבד לבי"ס

  • השארת ילדים לבד
    לילך | 07/08/2022 11:42

    1. ילד בן 10 וילד בן 13,

    הפרוד משאיר אותם הרבה לבד גם להתארגן בבוקר ולצאת לבד למוסדות הלימוד, האם מותר לו להשאיר אותם לבד?

    2. האם מותר לו לשים אותם אצל הוריו הגרים בעיר סמוכה כל משמרותיו הוא שם אותם אצל הוריו, האם מותר לו? זה בעצם משמרות של הוריו ולא שלו.

    תודה רבה

    • הפרוד משאיר ילדים בני 10 ו-13 להתארגן לבד לבי"ס
      עו"ד אורית אוחנה | 10/08/2022 11:12

      שלום לילך,

      ילד בן 13 הוא בהחלט אחראי ומסוגל להתארגן לבד בבקרים. גם ילד בן 10 בפרט כשאחיו בן ה13 איתו. אם הילדים מסתדרים, מגיעים בזמן למסגרות החינוכיות ולא נשקפת להם כל סכנה, אני לא רואה כל בעיה. לעניין הסדריי השהייה, איני יודעת מה כתב בהסכם הגירושין שלכם או בפסק הדין בעניין חלוקת זמן הורי (לעיתים כתוב: האב או מי מטעמו....) - אני ממליצה כי תפני אל הפרוד ותסבירי לו את החשיבות בקיום המפגשים והקשר שלו עם הילדים. אם יש בסיס לדאגתך והילדים נפגעים מכך, את יכולה לפנות להליך יישוב סכסוך.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com