איך בודקים קיומה של רשלנות בטיפול הרפואי?

  • רשלנות במרפאת שיניים
    דינה | 08/08/2022 03:48

    התחלתי טיפול שיניים עם תוכנית גדולה  הרופא עשה מבנים וכתרים זמניים והפנה אותי לניתוח חניכיים לאחר חודש ביקש לחזור אליו ואמר שלא אוהב איך ששן אחת ניראת וביקש שאעקור ועקרנו  אותה.האם יכול להיות שבעקבות ניתוח חניכיים יהיה נזק לשן או שבגלל ההוצאה של הכתרים באופן לא נכון? .שלחנו מידות למעבדה ולכתרים הקבועים ,4  חודשים שהכתרים הקבועים לא מתאימים  כל שבועיים מחזירים למעבדה וחוזר חלילה פעם קטן מדי פעם הוסיף חניכיים על הכתרים חוסר תקשורת מצד הרופא מול המעבדה לטענת הרופא בגלל הזמן שחלף אני צריכה לעקור עוד שן כי המבנה נשבר .האם זו רשלנות רפואית  שילמתי 50 אלף בהוראת קבע ולא תכננתי שיגבו ממני עוד כספים  על עקירות השתלת עצם ושתלים שאצטרך לשים במקום 2 עקירות שלא היו בתוכנית שאם הייתי מקבלת את הכתרים אוקיי היה נחסך ממני הנזק והעוגות נפש אובדת עצות ונורא פגועה מהייחס שלהם

    • איך בודקים קיומה של רשלנות בטיפול הרפואי?
      עו"ד ורד פרי | 14/08/2022 16:12

      שלום דינה,

      לפעמים ניתן לנו טיפול רפואי, והגוף מגיב בדרכו, ולא עפ"י תכנית הטיפול. לכן - מהנתונים שצרפת לא ניתן להשיב בוודאות אם מדובר ברשלנות בטיפול.

      כדי להעריך אם מדובר ברשלנות, צריך שרופא מומחה יבדוק אותך, את תכנית הטיפול ואת כל המסמכים המתעדים את הטיפולים שניתנו לך, ויחווה דעתו אם מדובר בטיפול רשלני, או בטיפול ש"התרחב" בשל נתונים של הפה והשיניים שלך.

      את רשאית לפנות למרפאה אחרת לצורך חוות דעת והמשך טיפול, ככל שאינך שבעת רצון מהיחס של המרפאה בה טופלת.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il