מס שבח- זכויות בניה חייבות במס בדירת יחיד ?

  • מס שבח- זכויות בניה חייבות במס בדירת יחיד ?
    יצחק | 31/07/2022 09:21

    אשתי ירשה בית פרטי בנוי כ -  110 מ"ר וזכויות הבניה שבו הם כ-250 מ"ר בשטח כולל של 318 מ"ר. מדובר בדירת יחיד שפטורה ממס אלא שזכויות הבניה שבו , כך נאמר לי חייבות במס.

    1. האם זה נכון ?

    2. איך קובעים מה השווי של זכויות הבניה, שמאי ? של מי השמאי, שלי או של שלטונות המס ?

    3. מה שיעור המס המדויק במקרה כזה , והאם ניתן לערער עליו בתוך כמה זמן ?

    • מס שבח- זכויות בניה חייבות במס בדירת יחיד ?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 31/07/2022 18:37

      שלום יצחק,

      נכון, זכויות בניה חייבות במס. ניתן לקבל פטור על שווי הבית ללא זכויות הבניה ואפ שווי זה נמוך מסכום התקרה (כיום כ 2,215,000 ש"ח) ניתן לקבל פטור עד גובה התקרה. יתרת הסכום חייבת במס כזכות אחרת במקרקעין (ללא חישוב לינארי).

      שווי הזכויות נקבע ע"י שמאי מקרקעין וכדאי לקבל חוות דעת בעניין בטרם המכירה כדי שניתן יהיה להגיש שומה עצמית מבוססת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com