כיצד יחולק הבית בגירושין?

  • חלוקת רכוש משותף
    אבודההה | 28/07/2022 22:37

    שלום לכולם , אני ובעלי רוצים להתרגש אנחנו זוג בשנות החמישים פלוס אין לנו ילדים משותפים אבל יש לנו בית שקנינו ,שאני שמתי בזמנו 900 אלף והוא בסביבות 400 אלף אין הסכם ובעלי רוצה שנתחלק חצי חצי בנכס ועכשיו רוצה יותר טוען שהוא שילם את המשכנתא לבד ( עוד לא סיימנו לשלם אותה) ובנוסף מאז ומעולם אנחנו מתנהלים שהוא משלם את כל ההוצאות בבית ואני רק את הקניות , רוב המשכורת שלי היא כסף שחור מבייביסיטר... עכשיו אני ממש חווה אלימות כלכלית שהוא רוצה שאשלם חצי חצי בהוצאות של הבית למרות שהוא יודע שאין לי , וגם 'אני אומרת לו שהבאתי כמעט פי 2 על הבית הוא עונה לי תשובות של לכי תוכיחי .... מרגישה מפוחדת ואבודה מאיפה מתחילים ?????

    • כיצד יחולק הבית בגירושין?
      עו"ד אורית אוחנה | 31/07/2022 14:15

      שלום,

      ראשית, אני מאמינה שיש לך ראיות לכספים שהשקעת בבית (לפחות הסכום ההתחלתי), כך שבעת פרידה, אם תהיה, תוכלי לדרוש את המגיע לך. אם ההתנהגות שלו אכן גובלת באלימות כלכלית, את יכולה להגיש נגדו צו הגנה. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה, להציג בפניו את כל הנתונים ואולי אף לפתוח הליך יישוב סכסוך ולנסות להגיע לפתרונות טרם הגעה לערכאה משפטית.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com