כדאיות תביעה והסכם שכר טרחה

  • ביטול תביעה והחזר כספי, חייבת עזרה בדחיפות
    קירה | 25/07/2022 16:10

    היי, אודה לעזרתכם.

    הסיפור המלא:

    עבדתי במקום שההנהלה בו הייתה לא תקינה.

    זה התחיל בזה שהחוזה (שעליו חתמתי והייתי צריכה לבדוק מול עו"ד קודם) שבו הנטו שלי מחולק לפי בסיס ושעות נוספות, מה שמוחק את השעות הנוספות (שדורשים מלא בעבודה). מצד שני כמעט תמיד קיבלתי בונוסים. הבונוס היה משתנה לפי הרצון של המעסיק. כשהוא היה לא מרוצה הוא לא היה משלם, ולא משנה כמה שעות נוספות עבדתי באותו החודש.

    לאחר שגיליתי שקרוב משפחה חלה בסרטן, וביקשתי לעבוד מהבית כדי לעזור למשפחה, הוא סירב. ואז טען שהסכים ולא יכול להיות שלא. תמיד מסובב דברים כדי לצאת נקי ותמיד דוחף את האף למה שאני עשיתי אחרי העבודה בטענה של אולי במקום זה תעבדי.

    פעם הוא ביקש ממני לעבוד 9 שעות במשרד בבוקר ואז משמרת לילה (ולאחר מכן לצאת למשרד). והוא התכוון לזה בשיא הרצינות כי פשוט העבודה דרשה עבודה סביב השעון ולא היו עובדים והוא היה מסוגל לשלוח הודעות בשעות של הלילה.

    לאחר מכן, הוא מחץ את הצוות המצומם בדד ליינים שלא אפשרו לנו לנשום, במקום להביא עוד צוות למקום. ועל כך הוא לא היה מרוצה עדיין ולא שילם לנו את הבונוס. (למרות שעמדנו בדד ליין).

    ההנהגות שלו הביאה להרבה מאוד סטרס נפשי, אצל הצוות כולו. הצורת דיבור, הדרישות, כל זה לא השתקף במשכורת. לכן, עקב המצב בבית גם, לקחתי צעד אחורה ועבדתי רק 9 שעות ביום. על כך היה אומר, למה הפסקת לעבוד מהבית, לא מוצא חן בעיניי שאת לא עובדת יותר שעות.

    מפה לשם, זה לקח אותי למצב שבו ביקשתי שיפטר אותי, הוא לא הסכים, צחק ושינה את דעתו, כן אפטר ואז לא ממש לא. אז החלטתי להתפטר והגשתי מכתב - לאחר יומיים קברתי את הבן משפחה. בעודי יושבת שבעה אני יודעת שעליי לסיים את התקופת ההודעה המוקדמת ואני מציעה לחזור למשרד אחרי השבעה, על כך הוא טוען שאין צורך.

    ביקשתי לא פעם את הדוחות שעות שלי, שמגיעות לי כחוק (החתמת אצבע בכניסה). קיבלתי תירוצים. התלושים לא היו תקינים. החוזה בחלקו לא היה תקין. התייעצתי עם עורכי דין בנוגע לזה.

    אחרי בקשות נשנות וחוזרות לקבל את כל הטפסים שלי, הם פשוט סירבו להתייחס ועד היום לא קיבלתי את הדוחות שעות.

    פניתי לעו"ד והוצאנו מכתב התרעה. זה לא הזיז להם.

    ומפה הכל המשיך להתדרדר.

    בתחושת ביטחון שאני אוכל להוציא את הטפסים ולקבל את מה שמגיע לי, החלטתי לתבוע בעזרת עו"ד את החברה. מה שהתחיל כהוצאות בלבד מהצד שלי ובלת"מים מצד העו"ד. "צריך להוסיף פה", "צריך להשלים שם".  שכר טרחה מלא עוד לפני שעשינו משהו.

    לפני יומיים העו"ד מבקשת אומרת לי שלא ידעה שהעמלה היא 1% מסכום התביעה והבית משפט לא מעביר את התיק הלאה. זה לא ייתכן שעו"ד לא יודע מזה מראש.

    יכול להיות שעקב מצבי הנפשי לא ידעתי לשאול את השאלות הנכונות וזה נוצל. כששאלתי אותה שאלות מאוד ספציפיות כגון: איך לא ידעת ולמה עליי להשלים את ההפרש. מה לדעתה הסיכוי לזכות וכמה יעלה לי המשפט אם נפסיד קיבלתי תשובות נמנעות.

    בכך עצרתי אותה ואמרתי לה שאני חייבת לשקול ושאולי היא שוכחת שהיא עובדת בשבילי ושילמתי לה סכום מלא, ולמה כל פעם יש בלת"מים. דרשתי שתחכה עד שאמסור לה את ההחלטה הסופית שלי.

    אני חושבת (עכשיו כשאני מתאוששת מהשנה האחרונה) שאולי התביעה לא שווה את זה, ואולי עדיף לי לבטל את התביעה.

    2 שאלות שאודה למי שיוכל לענות לי.

    1. האם התביעה לדעתו/ה שווה את זה? האם יש לי סיכוי לנצח?

    2. האם יש אפשרות לבטל את ההסכם עם העו"ד ולקבל את כספי בחזרה?

    תודה ענקית מראש.

    קירה

    • כדאיות תביעה והסכם שכר טרחה
      עו"ד נטלי אבני | 05/08/2022 11:42

      קירה שלום,

      על מנת לשכת אם התביעה כדאית יש לשבת אתך ולשמוע את כל הסיפור ולראות את כל התלושים ושאר המסמכים.

      על פניו מהמידע שנתת נראה שלא שולמו לך כל הזכויות המגיעות לך אבל את ההיקף אינני יכולה לדעת ממה שכתבת.

      לגבי הסכם שכר הטרחה עם העורכת דין עליך לבדוק מה רשום שם ואז תדעי אם ניתן לבטל ולקבל את הכסף חזרה.

      בלי קשר אם את מרגישה ששילמת ולר קיבלת תמורה את תמיד יכולה להגיש תביעה בתביעות קטנות להחזר של שכר הטרחה ששילמת.

      בהצלחה.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com