דירה שאינה ראויה למגורים

  • ביטול חוזה שכירות
    ערן | 25/07/2022 11:41

    שלום .

    לפני פחות מחודש חתמתי חוזה שכירות ביחידת דיור שלא ראויה למגורים .ביום שסגרתי את החוזה הסתכלתי בריפרוף מפני  שהייתי חייב כבר לסגור חוזה אחרת לא היה לי מקום אחר להיות בו ולא מצאתי שום יחידה/דירה שמתאימה לי מבחינה כספית כמו היחידה שמצאתי ,באתי כמה פעמים לשם  אחרי חתימת החוזה לנקות ובכל יום שהגעתי מצאתי תקלה חדשה ,משהו הרוס,חרקים מכל הסוגים למיניהם תעלת ניקוז אין בקומה השניה ששם נמצאים המטבחון ,שירותים ,אמבטיה הריצוף שם מפורק ושמו עליו טפטים שאגב הם מקולפים והרוסים ועל זה הסתירו עם שטיחים הארונות שמתחת לשיש סגרו עם ברגים כדי להסתיר את כל הג’וקים המתים שיש שם עם מלא חרא של ג’וקים יש מלא מלא זבל בחצר שאין לתאר .מתחת לקומת עץ מסביב יש מאין כוך כזה ששם נמצא השעון מים של היחידה וכפי הנראה מי שהתגורר שם אחרון זרק שם מלא זבל . יש גם עץ שעוטף את היחידה מצידה וזה גם מביא חרקים , חלון אחד ללא סורגים ובקלות אפשר להיכנס  והדלת כניסה של היחידה היא מעץ וחצי מפורקת . יש לי תמונות והוכחות . עד עכשיו לא נכנסתי לשם הכל מגעיל אותי שם אף אדם לא יכול לגור שם זה נזק לבריאות . ביקשתי מבעלת הדירה לעשות שם תיקונים והיא לא מוכנה ואני לא יכול מבחינה כספית לעשות את זה , אז אמרתי לה שאני רוצה לבטל חוזה היא מסכימה אבל יש איזה סעיף בחוזה שאני מחוייב להביא לה דייר חילופי במידה ואני מוצא מישהו כזה והוא גם מבטל חוזה אז אני ממשיך לשלם לה . מציין שהבאתי לה חודשיים מראש במזומן .

    שאלתי היא אם אני יכול לבטל חוזה ולעזוב בלי להביא לה דייר כי לפי החוק מקום שאינו ראוי למגורים אפשר לבטל חוזה ולעזוב ללא שום בעיה  מי מה שהבנתי . האם זה נכון ?.כי אני לא ימצא מישהו שירצה לגור שם ניסיתי כמה אנשים ראו ולא מעוניינים בכלל .כרגע אני מתגורר אצל אחותי ואני רוצה לחפש דירה להתגורר בה .

    • דירה שאינה ראויה למגורים
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/08/2022 20:49

      על פניו כן, אם כי צריך לבחון את הנושא לעומק בצורה מקצועית ובהתאם להוציא מכתב, עדיף באמצעות עורך דין ,על ביטול ההסכם בשל היותה של הדירה בלתי ראויה למגורים.

      מצד שני, לא ברור מדוע חתמת על הסכם שכירות כאשר ידעת והבנת שהדירה אינה ראויה למגורים ולכן יש לקבל הסבר גם בנושא זה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com